heh, tak to jest małe nakłady wciska się na koniec kolejki. No ale udało się, przycisnąłem i dostałem krótkiego maila. Znam już koszty i warunki zamówienia.Zamieszczone przez Mixer
1. Okazało się, ze podane ceny to ceny netto (tego się obawiałem), ale wytargowałem zniżkę więc cena generalnie nie uległa zmianie od tej zakładanej przed ubruttowieniem
Identyfikator z wyciętym otworkiem + łańcuszek będzie kosztował 10 zł.
2. Łańcuszki sprzedawane sa jako wielokrotność liczby 100, tak więc albo 100, albo 200 a zadeklarowanych identyfikatorów jest w tej chwili 139 w tym 3 zamówienia bez podanego adresu wysyłkowego. Tu się pojawił problem... albo ostatnie 39 zamówionych identyfikatorów będzie bez łańcuszka (co jest nie do przyjęcia przecież) albo trzeba zamówić 200 sztuk łańcuszków i 61 sztuk które zostaną zachować na poczet przyszłych identyfikatorów lub legitek prasowych. W takim przypadku będziemy musieli się dorzucić do tych dodatkowych 61 sztuk co wyjdzie dodatkowo po 1.50 zł na każdą osobę która zamówiła ID (niezależnie od liczby zamówionych ID). Po wykorzystniu pozostałych 61 łańcuszków możnaby te 1.50 zł każdej osobie oddać, lub przekazać na jakiś inny projekt forumowy.
Po uwzględnieniu takiego rozwiązania do całej sumy - czy to jeden czy kilka identyfikatorów było zamówionych - należałoby doliczyć 1.50 zł.
3. Możemy też zrobić tak, że poczekać i dozbierać jeszcze te 61 sztuk (sytuacja jak przy smyczach).
4. Wstyd się przyznać, ale nie wiem nawet ile kosztuje koperta na list. Nie wysyłam listów, raczej paczki dlatego nie wiem... może ktoś podpowie ile za koperte i jaką chcemy? Sprzedają chyba takie małe (wymiaru zwykłej) ale z bombelkami? Jakby nie patrzeć musze upchać kartę (żeby się nie zniszczyła) i prawie metr aluminiowego łańcuszka. Według cennika na www Poczty Polskiej zwykły list do 100g kosztuje 1.50zł no chyba, że ten łańcuszek będzie lżejszy 8) ... a jutro sprawdzę na poczcie jakie mają koperty i w jakich cenach.
Napiszcie jak robimy z tymi łańcuszkami tzn. czy składamy się jeszcze po te 1.50 zł i pozostałe łańcuszki będą czekały na lepsze czasy (mogę je komuś przesłać np. komuś kto będie robił legitki, lub do Hazana do "centrali CB" 8) . Decydujcie.