Zobacz wyniki ankiety: Jaki wybierasz napis na ID pod logiem Canon

Głosujących
146. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 27 z 54 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 534

Wątek: Zamawiamy identyfikatory - lista chętnych

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Exclamation Identyfikatory - Ważne info !

Cytat Zamieszczone przez Mixer
    Diodek to P O D W Y K O N W C A - (czytaj: "Zakład Pracy Chronionej")! Jak ich nie przyciśniesz to będą miesiąc liczyć. Wiem bo pracuję z drukarniami. To Ty dajesz im zarobić a nie oni Tobie.
    Co prawda to bździniarska robota dla niech bo chętniej liczyli by 1000szt ale mniejsza z tym..

Więcej stanowczo i przycisnij kolankim
    heh, tak to jest małe nakłady wciska się na koniec kolejki. No ale udało się, przycisnąłem i dostałem krótkiego maila. Znam już koszty i warunki zamówienia.

1. Okazało się, ze podane ceny to ceny netto (tego się obawiałem), ale wytargowałem zniżkę więc cena generalnie nie uległa zmianie od tej zakładanej przed ubruttowieniem

Identyfikator z wyciętym otworkiem + łańcuszek będzie kosztował 10 zł.

2. Łańcuszki sprzedawane sa jako wielokrotność liczby 100, tak więc albo 100, albo 200 a zadeklarowanych identyfikatorów jest w tej chwili 139 w tym 3 zamówienia bez podanego adresu wysyłkowego. Tu się pojawił problem... albo ostatnie 39 zamówionych identyfikatorów będzie bez łańcuszka (co jest nie do przyjęcia przecież) albo trzeba zamówić 200 sztuk łańcuszków i 61 sztuk które zostaną zachować na poczet przyszłych identyfikatorów lub legitek prasowych. W takim przypadku będziemy musieli się dorzucić do tych dodatkowych 61 sztuk co wyjdzie dodatkowo po 1.50 zł na każdą osobę która zamówiła ID (niezależnie od liczby zamówionych ID). Po wykorzystniu pozostałych 61 łańcuszków możnaby te 1.50 zł każdej osobie oddać, lub przekazać na jakiś inny projekt forumowy.

Po uwzględnieniu takiego rozwiązania do całej sumy - czy to jeden czy kilka identyfikatorów było zamówionych - należałoby doliczyć 1.50 zł.

3. Możemy też zrobić tak, że poczekać i dozbierać jeszcze te 61 sztuk (sytuacja jak przy smyczach ).

4. Wstyd się przyznać, ale nie wiem nawet ile kosztuje koperta na list . Nie wysyłam listów, raczej paczki dlatego nie wiem... może ktoś podpowie ile za koperte i jaką chcemy? Sprzedają chyba takie małe (wymiaru zwykłej) ale z bombelkami? Jakby nie patrzeć musze upchać kartę (żeby się nie zniszczyła) i prawie metr aluminiowego łańcuszka. Według cennika na www Poczty Polskiej zwykły list do 100g kosztuje 1.50zł no chyba, że ten łańcuszek będzie lżejszy 8) ... a jutro sprawdzę na poczcie jakie mają koperty i w jakich cenach.

Napiszcie jak robimy z tymi łańcuszkami tzn. czy składamy się jeszcze po te 1.50 zł i pozostałe łańcuszki będą czekały na lepsze czasy (mogę je komuś przesłać np. komuś kto będie robił legitki, lub do Hazana do "centrali CB" 8) . Decydujcie.
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Co do kopert, to nie idz na poczte, bo tam drogo, tylko do jakiejs hurtowni papierniczej i lykaj caly kartonik i jeszcze o upust krzycz

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ooo na to nie wpadłem hurtownia papiernicza pod nosem to sie jutro przejdę. A jak w kwesti łańcuszków ... dorzucamy po te 1.5 złotego?
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 15-09-2005 o 01:00
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Coś już napisał

Domyślnie

ja jestem za tym aby poczekać jeszcze ze 3-4 dni i jeśli się nie uzbiera do 200 - wtedy dołożyć i kupić całe 200.
    EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
    Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

3, 4 dni? Nie wydaje mi sie. Te ostatnie ID cięzko było uzbierać... jestem optymistą ale kurde cięzko bedzie jeszcze 61 uzbierać!! :P Ja jestem za tym 1,50. Boze przeciez to nie jest duza kasa :/ Kupujecie obiektywy za 6000zł a nie potraficie 1,50 jeszcze dołożyć?

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chwilka, ale czy wszyscy beda chcieli te lancuchy ? Moze sie kazdy okresli czy bedzie chcial czy nie, jak wszyscy beda chcieli to sie doplaci te 1,5 zl.

Jesli okaze sie ze kilka osob (dokladnie 36 identyfikatorow) nie chce lancuchow to problem sie sam rozwiazuje
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Chwilka, ale czy wszyscy beda chcieli te lancuchy ?
    A wiec ja moge zrezygnowac z lancucha. Podejzewam, ze nie bede jedyny - przeciez wiele osob pisalo, ze bierze identyfikator do smyczy (lub smycze do identyfikatorow).
    (poza tym skads tam mam kilka takich lancuchow...).

Pozdrowienia,
    Radek
    PowerShot IS S2 | Sandisk Ultra II 1GB | Apacer

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No to co ? Ankieta nt. łańcuchów ?
    Chociaż coraz bardziej bedzie to przypominało "Rejs" i "... jaką metodą wybierzemy metodę głosowania ..."

A tak na poważnie, ja osobiście nie widzę problemu żeby dopłacić te 1,50 zł.
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Myślę że można doliczyć te 1,50 przecież to żadna kasa, a łańcuszek mi się zawsze przyda.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Można dopłacić. Te 1.50 nikogo jeszcze nie zubożyło.. A karty będą czekać. Potem, tym co nie wzięli udziału w 1. edycji programu identyfikatorów będzie można sprzedać drożej, a kasę przekazać na forum
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 27 z 54 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów