Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516
Pokaż wyniki od 151 do 153 z 153

Wątek: [jacapa] Po prostu makro

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hiho2 Zobacz posta
    Nastrojowe, wrzuć jeszcze kilka światecznych.
    :-D ha,ha to taki żarcik był , strzeliłem jedno i więcej nie mam.

Cytat Zamieszczone przez matti_1989 Zobacz posta
    ja tak podepnę się do tematu i zapytam czy ktoś z was używał do macro obiektywu canona FD 50mm 3,5?? jak to się sprawuje i ile pieniędzy warto wydać na ten obiektyw??
    Możesz taki obiektyw traktować jak każdą pięćdziesiątkę M42 z pierścieniem pośrednim.
    Coś tam da się zrobić , ale nie będzie łatwo. Jakość optyczna jest ok. , ale manualne ostrzenie przy f8-11 (o większych nie wspomnę) to udręka. Pamiętaj że będziesz musiał ostrzyć na przysłonie roboczej. Niektórzy pokazują zdjęcia makro z manualnych szkieł , ale ja sobie tego nie wyobrażam w terenie. W studio z dobrym oświetleniem nieruchome obiekty tak , ewentualnie jakieś kwiatki, ale coś żywego w lesie to masakra.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mi się ten żarcik bardzo podobał. Kompozycja, no i swiatełka - super (może akurat nie ma to nic wspólnego z makro, ale wrażenie fajne).

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Jak dla mnie najlepsza seria z konikiem polnym, uzywam standardowych obiektywów plus raynoxa dla tego w głowie mi sie nie mieści że można zrobić takie ostre macro w ruchu, jestem skazany na statyczne zdjecia o mniejszej skali odwzorowania wiec lubie popatrzeć na coś wiecej jak z tymi konikami u Ciebie

jeszcze ciekawie wyszły te ślimaki w sensie przekazu

Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516

Uprawnienia umieszczania postów