Pokaż wyniki od 1 do 10 z 153

Wątek: [jacapa] Po prostu makro

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Ostatni czyli 9 to Krzyżak ogrodowy. Poprzednie 6,7,8 niestety nie wiem. Są dość powszechne na nadmorskich wydmach w różnych odmianach kolorystycznych, ale już w centralnej Polsce nie widziałem ani razu , choć dość często zaglądam w różne chaszcze :-D

Właśnie zalogowałem się z innego komputera i muszę przyznać że zdjęcia na tym monitorze wyglądają zupełnie inaczej. Plamki o których wspomniał Toffi są wyraźne i od razu rzucają się w oczy. Na moim laptopie zobaczyłem je dopiero jak się przyjrzałem po jego uwagach. Kompresja też pozostawia sporo do życzenia poza 6,7,8 na wszystkich widać jakieś ziarno , szum najprawdopodobniej jest to efekt zbyt agresywnego wyostrzenia , choć na laptopie było dość miękko.
    Teraz mam dylemat czy zmieniać obróbkę pod lepsze monitory czy zostawić tak jak jest , czyli pod mój laptopowy ? Jak myślicie ? Jak to wygląda u Was ?
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    ... Teraz mam dylemat czy zmieniać obróbkę pod lepsze monitory czy zostawić tak jak jest , czyli pod mój laptopowy ? Jak myślicie ? Jak to wygląda u Was ?
    Pracując na laptopie niestety raczej musisz mieć na uwadze, iż nie widzisz wszystkiego i bardziej się przyglądać. Ty ledwie dostrzegając jakieś artefakty i bagatelizując, inni mogą je widzieć bardzo wyraźnie niestety.
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Obrazkowa historia jednego posiłku.

10

11

12

13

14

Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Uprawnienia umieszczania postów