Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 153

Wątek: [jacapa] Po prostu makro

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Van Zobacz posta
    Bardzo zgrabne obie i 92 i 93. Całkiem fajna historyjka z morałem nawet. Na pierwszym on chce, ona myśli, na drugim on się rozmyślił - ona spóźniona
    Cytat Zamieszczone przez norb2222 Zobacz posta
    92. Podoba mi się złapana scenka, widzę walkę "ślimaczych szermierzy"
    Ha ha , takie zwykłe ślimaczki a jak poruszyły wyobraźnię :-D
    W rzeczywistości "szły" po gałązce w przeciwnych kierunkach i powstał problem jak tu się minąć. :-D

Dzięki za odwiedziny i spostrzeżenia.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Dopiero zaczyna Awatar Van

Domyślnie

jacapa , myślę że też i o to chodzi by fotki spełniały dokładnie taką funkcję. Po tym między innymi poznać dobre fotki, że nie mówi się o "a to tutaj masz beee..., a to jest cacy" tylko prowokują właśnie do wszelakich rozmów. Jest w nich jakaś fabuła ( a to najważniejsze ) którą widz kupuj i kontynuuje . Nie rozumiem z resztą, dla czego większość nauczona jest zaczynania od krytykanctwa. Kładę to na karb jeszcze niskiej naszej kultury w tym względzie, braku samokrytyki i nietolerancji dla gustów i wizji autorów.

Miasto
    Radom

Domyślnie

jacapa , myślę że też i o to chodzi by fotki spełniały dokładnie taką funkcję. Po tym między innymi poznać dobre fotki, że nie mówi się o "a to tutaj masz beee..., a to jest cacy" tylko prowokują właśnie do wszelakich rozmów. Jest w nich jakaś fabuła ( a to najważniejsze ) którą widz kupuj i kontynuuje .
    Dokładnie taka myśl przeszła mi przez głowę po przeczytaniu waszych postów :-D , ale wrodzona skromność kazała mi przemilczeć , że jam się ku temu przyczynił ;-)

Nie rozumiem z resztą, dla czego większość nauczona jest zaczynania od krytykanctwa. Kładę to na karb jeszcze niskiej naszej kultury w tym względzie, braku samokrytyki i nietolerancji dla gustów i wizji autorów.
    Wiesz , to w sumie forum sprzętowe więc nic dziwnego że ludzie często podchodzą do zdjęć technicznie. Ja lubię krytyczne uwagi bo one pozwalają robić szybsze postępy. Do własnych zdjęć człowiek ma stosunek osobisty i sentymentalny dlatego często nie widzi błędów które inni widzą wyraźnie.
    Krytykanctwo to oczywiście co innego niż krytyka i z definicji nic pozytywnego nie wnosi .
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Miasto
    Radom

Domyślnie

Pożegnanie z latem

94.

Jacek Paduszyński

Dopiero zaczyna Awatar Van

Domyślnie

Ło matko matówko i syćkie najjaśniejsze badpiksele
    powinno się zabronić wstawiania takich fotek przynajmniej celem ochrony mojego zdrowia i samopoczucia , zrób wreszcie jakieś gorsze foto

Domyślnie

tia...
    chyba sprzedam obiektyw macro.

piękne.

poziom bardzo wysoki, dla mnie niedostępny

Gratuluję pięknego pożegnania lata i powitania jesieni!
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Miasto
    Radom

Domyślnie

Niby już mamy jesień , ale dzisiejszy słoneczny dzień był prawie letni.
    Słoneczna pogoda wywabiła nawet pszczoły.
    Poniżej chyba już naprawdę fotki na pożegnanie lata.

95.

96.

Jacek Paduszyński

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Mam do ciebie pytanie.
    Wabisz dodatkowo czymś te robaki, że przylatują tam gdzie chcesz?
    Wybacz, makro to dla mnie wyższa szkoła jazdy, ale nie wyobrażam sobie że te zdjęcia są robione ad hoc. ??:

Dopiero zaczyna Awatar kemyszek

Domyślnie

95. Szacun :>

Miasto
    Radom

Domyślnie

Było i tak że próbowałem wabić choć efekty byly takie sobie. Wabienie jest skuteczne np. na osy. Ważki mają swoje zwyczaje i lubią siadać w określonych miejscach , nawet spłoszone kilkakrotnie potrafią wracać na to samo miejsce. Wystarczy się odpowiednio ustawić i czekać.
    Praktycznie zawsze główkuję jak by tu przechytrzyć stworki na które poluję , z tym że nie mam żadnej reguły. Najczęściej zaczynam kombinować stosownie do sytuacji. Nie zawsze zamierzony cel uda się osiągnąć , częściej się nie udaje. Trzeba po prostu próbować. Cierpliwość i wprawa to jest to co potrzeba w makro.
    Jacek Paduszyński

Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów