Pokaż wyniki od 1 do 10 z 153

Wątek: [jacapa] Po prostu makro

Mieszany widok

Domyślnie

4 niezle... 16 calkiem ciekawe - GO bym zmienil na wieksze troche zeby sie skupic bardziej na "owlosieniu" tego czegos lol... reszt bez rewelacji, bledy przy obrobce, technicznie to wyglada jak od pstrykniecie fotki, troche nie przemyslane ustawienia GO itp itd... niektore interesujace ale nad technika trzeba popracowac....

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Przedstawione zdjęcia są zrobione gołym Canon 100/2,8. Może do któregoś użyłem pierścieni Kenko , ale nie pamiętam (raczej nie). Raynox'a mam , ale używanie go z tym obiektywem ma sens do mniejszych obiektów np. mrówek , albo do szczegółów np. oko owada itp.

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    GO bym zmienil na wieksze troche zeby sie skupic bardziej na "owlosieniu" tego czegos lol...
    Zdjęcie zrobione na f20 . Przy większych przysłonach dramatycznie już zaczyna spadać rozdzielczość. W tym przypadku zaczynają się nieprzekraczalne bariery praw fizyki.

Cytat Zamieszczone przez Arkady111 Zobacz posta
    18. No tego Ci nie daruję, mieć gąsienicę pazia królowej i tylko takie fotki? Podobnie na 16. Nie powiesz przecież, że były tak szybkie, że Ci uciekały . Z takimi obiektami możesz wypróbować różne kadry do woli. Z dużą i małą GO.
    Gąsienicę pawia królowej mam w różnych ujęciach , ale to mi jakoś najbardziej podeszło. Gąsienica z 16 w tej pozie była może z 15 sek. Mimo że to leniuchy to i tak trzeba się było sprężać bo mimo wszystko jednak się ruszają.
    Do tego dochodzi wiatr. Ech cięzka dola makroluba :wink:
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Uprawnienia umieszczania postów