Cytat Zamieszczone przez Van Zobacz posta
jacapa , myślę że też i o to chodzi by fotki spełniały dokładnie taką funkcję. Po tym między innymi poznać dobre fotki, że nie mówi się o "a to tutaj masz beee..., a to jest cacy" tylko prowokują właśnie do wszelakich rozmów. Jest w nich jakaś fabuła ( a to najważniejsze ) którą widz kupuj i kontynuuje .
Dokładnie taka myśl przeszła mi przez głowę po przeczytaniu waszych postów :-D , ale wrodzona skromność kazała mi przemilczeć , że jam się ku temu przyczynił ;-)

Cytat Zamieszczone przez Van Zobacz posta
Nie rozumiem z resztą, dla czego większość nauczona jest zaczynania od krytykanctwa. Kładę to na karb jeszcze niskiej naszej kultury w tym względzie, braku samokrytyki i nietolerancji dla gustów i wizji autorów.
Wiesz , to w sumie forum sprzętowe więc nic dziwnego że ludzie często podchodzą do zdjęć technicznie. Ja lubię krytyczne uwagi bo one pozwalają robić szybsze postępy. Do własnych zdjęć człowiek ma stosunek osobisty i sentymentalny dlatego często nie widzi błędów które inni widzą wyraźnie.
Krytykanctwo to oczywiście co innego niż krytyka i z definicji nic pozytywnego nie wnosi .