Prawdziwy mężczyzna nigdy nie czyta instrukcji, prawdziwy mężczyzna kupuje drugi raz :-D
Prawdziwy mężczyzna nigdy nie czyta instrukcji, prawdziwy mężczyzna kupuje drugi raz :-D
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
ja bym proponował zacząć przygodę z lustrem od poczytania na temat obrabiania RAWów a nie zawracania sobie głowy JPGami.
....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat
Tak szczerze i bez urazy to po co komus 50D jak nie ma pojecia co to CR2?
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
A mało jest instrukcji w j. polskim?
Przykład:
http://www.sendspace.pl/file/5UaFPxwF/
C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC
Tak nadmieniając śmiechem żartem - lustro trafiło pod strzechy :sad:
Ile JA poświęciłem zdjęciom, przechodziłem przez rózne systemy... (pamiętny 20D... za prawie 7k pln)
Ile ja instrukcji w życiu przeczytałem (niektóre czytałem już w drodze ze sklepu)...
Ile JA PDFów z angielskojęzycznymi instrukcjami naściągałem... (wolę po ang, polski nie jest jakiś przychylny dla mnie)...
Ile JA sam się z googli dowiedziałem (zanim zadałem pytanie na forum)...
Ja wiem - JA jestem taki bierny forumowicz - czytuję forum regularnie - nie udzielam się sukcesywnie - ale jak coś takiego czytam (typu "co to są te 2 pliki") to już sił nie mam i nie wiem co o tym myślę...
Koniec elaboratu - zasłużyłem na bana - niepotrzebnie się uniosłem poproszę...
Pozdrowienia dla starych wyjadaczy??:
P.S. Po prostu nie cierpię lenistwa i lamerstwa...
P.P.S Za profi fotografa także się nie uważam - co najwyżej zaawansowany amator...