Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: G9 brak obrazu, wymiana matrycy, jaki jest koszt?

pawel1812
    Guest

Domyślnie G9 brak obrazu, wymiana matrycy, jaki jest koszt?

Witam
    Posiadam od pewnego czasu Canona G9 niestety bez gwarancji. Od pewnego czasu obraz znikał, jednak wczoraj zniknął na dobre. Z tego, co znalazłem w necie wynika, że uszkodzona jest matryca prawdopodobnie po upadku u poprzedniego właściciela.
    Mam w związku z tym pytanie - czy ktoś miał okazję wymieniać matrycę w tym lub podobnym aparacie - jaki jest orientacyjny koszt i czy jest szansa, że zrobią to bezpłatnie jako wadę fabryczną matrycy.
    Niestety w serwisie mówią, żeby przysłać aparat - nie podali żadnej szacunkowej kwoty. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zadzwoń do serwisu na Żytnią w Warszawie. Powinni wycenić. I gdzieś na forum był wątek z kosztami napraw na Żytniej.

pawel1812
    Guest

Domyślnie

Dzwoniłem do serwisu i jedyne, co proponują, to przysłać aparat. Napisałem maila z prośbą o odpowiedź ile kosztuje wymiana matrycy i czekam na odpowiedź. W międzyczasie znalazłem to: http://www.camerasandparts.com/conoimdiimfr1.html

Coś już napisał

Domyślnie

Wcale nie musi być uszkodzona matryca... dawno temu w Sony V1 miałem podobe objawy i wyszło na to, że uszkodzony był przetwornik. Aparat też nie miał gwarancji, ale okazało się, że Sony na przetwornik w modelu V1 oferuje dożywotnią gwarancję, zapłaciłem tylko za koszt transportu.

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    Wcale nie musi być uszkodzona matryca... dawno temu w Sony V1 miałem podobe objawy i wyszło na to, że uszkodzony był przetwornik. Aparat też nie miał gwarancji, ale okazało się, że Sony na przetwornik w modelu V1 oferuje dożywotnią gwarancję, zapłaciłem tylko za koszt transportu.
    U Canona to raczej nie przejdzie.

pawel1812
    Guest

Domyślnie

Dziś przyszła odpowiedź z serwisu, że nawet rzędu wielkości nie podadzą, ile wymiana matrycy kosztuje - trzeba przysłać aparat. Tylko co ja w takiej sytuacji mam zrobić - sprzedać jako działający czy czekać aż się całkiem zepsuje i wtedy postarać się zapolować na uszkodzony?

Uprawnienia umieszczania postów