Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: tamron 17-50 vs kit vs Canon 35 f2

Mieszany widok

Bywalec Awatar Paviarotti
    Miasto
    Jędrzejów/Kraków

Domyślnie

Czy mógłbym prosić o ocenę jakości nowozakupionego Tamrona 17-50? nie czuję się zbyt dobrze w ocenie, więc proszę forumowiczów. Robione 50D na standardowym wyostrzaniu (3 stopień bodajże) na 50 mm. Ostrość celowana w słowo: "sprężykowate". Coś dziwnie przedstawia się FF/BF, zmienia się w zależności od przesłony? lekko skorygowałem bodajże na plus 5. Jak ma się ostrość? Wiem, że nie powinienem celować w tabelki tylko robić zdjęcia, ale to mi nie daje spokoju
    f2.8 http://demo.ovh.pl/pl/e417c83df2a7acb7d2c79931cde648d4/
    f5.6 http://demo.ovh.pl/pl/4c9dc9003ca80e5021acd260e90e2b44/

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

dlamnie najważniejsze jest to jak szkło rysuje a kit rysuje brzydko i ciemno , uważam że tamron rysuje znacznie lepiej, przyjemniej dla oka , może to nie dobra stałka ale kit tu nie ma wielkich szans ....

Domyślnie

dziwny ten test... jak by porównać audi z fordem a na koniec dać BMW M6...
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

test moze i dziwny - robiłem go z tego co miałem pod ręką.
    teraz (ponad rok później) mam 16-35 II i jestem zadowolony. Ale na tamten czas interesowało mnie porównanie tych szkieł.
    Z barku konkretnej kasy popracowałem jeszcze chwilkę na kicie i dozbierałem do eLki. co do 35 2.0 zrobiłem nim kilka imprez i byłem z tego obiektywu bardzo zadowolony. Sigmy nigdy nie kupiłem.
    Teraz mając solidny szeroki zoom szykuje się na szeroką stałkę. i tak w kółko - w tym hobby apetyt nigdy nie gaśnie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów