Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: EF 85/1.8 - Czy dobrze działa?

Domyślnie EF 85/1.8 - Czy dobrze działa?

Witam, nie znalazłem podobnego wątku, tak więc zakładam ten. dzisiaj przyszedł do mnie EF 85/1.8 i generalnie działa, jest zadbany ale....mam wrazenie ze pierścień MF chodzi czasem z dziwnym oporem i wydaje przy tym dzwięki tarcia, takie same dzwięki są podczas ustawiania ostrośći na AF ( tak jakby było jakieś źródło tarcia) powiedzcie mi czy to normalne?? Niestety nie miałem przyjemności testować innego takiego obiektywu

tak to wygląda:

http://www.youtube.com/watch?v=-ZhPG3mBfXc

generalnie jest dużo ciszej, bo mikrofon bardzo czuły, ale chodzi mi o sam rodzaj dźwięku
    Ostatnio edytowane przez chrystian87 ; 27-08-2009 o 22:32

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Tak trochę szura? To normalne. Tylko nie próbuj kręcić tym pierścieniem przy załączonym AF bo uszkodzisz obiektyw.

EDIT: coś już zmęczony jestem - myślałem, że piszesz o 50 1.8...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Normalny odgłos USM taki cichy szuuum.. Przeciez 85 USM ma FTM wiec moze krecic

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Normalny odgłos USM taki cichy szuuum.. Przeciez 85 USM ma FTM wiec moze krecic
    No przecież się poprawiłem...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chrystian87 Zobacz posta
    http://www.youtube.com/watch?v=-ZhPG3mBfXc

generalnie jest dużo ciszej, bo mikrofon bardzo czuły, ale chodzi mi o sam rodzaj dźwięku
    Szum w 100% naturalny, podobnie brzmi każdy obiektyw z usmem. Jeśli Ci to przeszkadza... chcesz próbkę z Tamrona?

Domyślnie

dzięki za szybką odpowiedź, zmartwiłem się bo to mój pierwszy obiektyw na tego typu napęd ( ogolnie wcześniej miałem pentaxa) a że znalazłem do kupienia uzywany to kupiłem, ostrzy bez problemu, dzwięku silnika nie słychać tylko ten szum pozdro i jeszcze raz dzięki myślałem żeby się tym poważnie martwić

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widzę, że kolega spać nie może Melisy trzeba się napić, pomaga

Domyślnie

hehe, przestraszyłem się bo wydałem na to "ciężko" zarobione pieniądze, a chce żeby było OK Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów