Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Potrzebna pomoc w rozstrzygnięciu fotosporu :)

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie Potrzebna pomoc w rozstrzygnięciu fotosporu :)

Przesłałem właśnie swojej lepszej połowie zdjęcie:

• Mua Kobieta zareagowała natychmiast, argumentując:
      Myślę, że dał jej ją [Minoltę] fotograf, który robi zdjęcie. Obiektyw trzyma się od dołu bo jest ciężki - może facet da rade od góry ale kobieta nie a tym bardziej stara ze zwiotczałymi mięśniami. Od dołu nie jest wygodniej gdy się ma tak wygięta rękę przez wiszącą przez ramię duża torbę
      (wybaczcie pewien nieład wypowiedzi, ale to rozmowa z gg sklejana w całość)

• JA obstawiam, że wbrew pozorom ta Pani doskonale wie co robi (a na zdjęciu bawi się pierścieniem ogniskowania szukając kadru). A silna ręka wynika być może z wielu lat doświadczeń.

Potrzebne rozstrzygnięcie Nie wiem jak założyć ankietę, poszukuję więc "any innych opinii" znudzonych fotografów, którzy mogliby coś dorzucić do tematu
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Kobieca intuicja myślę ma rację

Nie wiem czy zauważyła ale babcia patrzy lewym okiem przez wizjer. Dlatego uważam, że zdjecie jes zapozowane. Zazwyczaj przez wizjer patrzy się prawym okiem żeby lewym kontrolować "real", no chyba że jest leworeczna (co wykluczam bo wśród osób w jej wieku leworęczność była rugowana).
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Jedyna możliwość żeby definitywnie odpowiedzieć na to pytanie to odnaleźć tą Panią i spytać... Ewentualnie autora zdjęcia...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec

Domyślnie

Zazwyczaj przez wizjer patrzy się prawym okiem żeby lewym kontrolować "real", no chyba że jest leworeczna (co wykluczam bo wśród osób w jej wieku leworęczność była rugowana).
    Sa osoby praworeczne, ale lewooczne. Lewoocznosc jest zreszta zaleta, np. do podpierania teleobiektywu zgieta lewa reka, robiac bez statywu.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Zazwyczaj przez wizjer patrzy się prawym okiem żeby lewym kontrolować "real", no chyba że jest leworeczna (co wykluczam bo wśród osób w jej wieku leworęczność była rugowana).
    Ja akurat patrzę lewym okiem, bo przez nie lepiej widzę, jakaś tam wada wzroku.
    A mi się wydaje że ta babicka po prostu kręci pierścieniem ogniskowych, stąd to wykrzywienie ręki, a prawa ręka trzyma normalnie za korpus tam gdzie masz profil ze spustem. Ot cała zagadka.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    ...Zazwyczaj przez wizjer patrzy się prawym okiem żeby lewym kontrolować "real", no chyba że jest leworeczna (co wykluczam bo wśród osób w jej wieku leworęczność była rugowana).
    Jestem praworęczny i od zawsze patrzę lewym okiem
    Może dlatego nie widziałem w tym nic dziwnego
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Domyślnie

Ja nad lewym palcem skazującym widzę chyba opuszkę palca drugiej ręki lub nawet kilka tych palców (w powiększeniu lepiej widać) - więc sądzę, że kobieta trzyma to raczej nieporadnie oboma dłońmi w okolicach obiektywu i z tego względu jest to zdjęcie pozowane. Chyba, że z wiekiem tej pani wydłużyły się palce i sięga nimi aż tak daleko (a aparat jest mały) Może (z ułożenia prawej dłoni pod aparatem) trzymać dość dziwnie: kciuk i kilka palców za body, a reszta przypadkowo ułożona na obiektywie. Więc na 2 babka wróżyła
    Ostatnio edytowane przez strus_pedziwiatr ; 26-08-2009 o 16:27

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Mam znajomych którzy noszą okulary i podczas fotografowania je podnoszą, nie wiem jak to jest dokładnie gdyż ja poki co nie posiadam okularów ...
    Dlatego wydaje mi się że to ściema i Pani Starsza nie wie co robi
    oczywiście pozdrowienia dla Pani z aparatem !

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

jak nosiłem okulary (teraz soczewki) to nigdy ich nie podnosiłem do focenia (za duża wada wzroku), testem też praworęczny i lewooczny - podczas focenia to trochę niewygodne (czasem nosem kółko wcisnę )ale bardziej niewygodne podczas strzelania z broni palnej (zwłaszcza długiej).. po drugie do zapozowania raczej nie miałaby na ramieniu torby
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Ja zawsze zdejmuję okulary. Ta Pani trzyma za obiektyw dwoma rękami.
    W/g mnie ściema choć sympatyczna.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów