Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: 350D WB i AF

Dopiero zaczyna Awatar bugster44

Domyślnie

i wlasnie o kluczyk mi chodzilo dzieki. sprawdze jeszcze przy swietle dziennym. jak znajomy wroci po nowym roku to pozycze 50mm 1.8 canona i wtedy zrobie test. dzieki za wskazowki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marcin42300 Zobacz posta
    Zgadzam się z apturem - najlepiej wysłać do serwisu .
    do obu panów: jak cos moge zrobic sam, to po co mam komus za to placic? ja od zawsze jestem troche, jak by tpo ująć, samolubny duzo rzeczy sam robie lub naprawiam. metoda prob i błędów prawie zawsze wychodze na swoje, a jeśli nie - to nie pogarszam kondycji sprzętu który podejmuje sie naprawic/ulepszyć. pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez bugster44 ; 30-12-2009 o 19:57 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 350D + Canon 18-55mm 3.5-5.6 IS + chiński statyw + własnej roboty wężyk spustowy z blokadą + charyzma

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Akurat 50 1.8 to nie jest obiektyw na którym można dokonywać kalibracji, bo jego celność jest wielką loterią.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Domyślnie

Łomatko zaraz wyjdzie na to, że trzeba L kupić żeby test zrobić. Jak nie ufasz 50 1.8 to walisz 10 zdjęć i oceniasz po większości.

Domyślnie

loteria z celnością na 50mm 1.8 jest (przynajmniej w 350D) tylko przy użyciu centralnego pola AF. a testu mozna dokonac nawet na wszystkich włączonych
    EOS 350D + Canon 18-55mm 3.5-5.6 IS + chiński statyw + własnej roboty wężyk spustowy z blokadą + charyzma

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bugster44 Zobacz posta
    loteria z celnością na 50mm 1.8 jest (przynajmniej w 350D) tylko przy użyciu centralnego pola AF. a testu mozna dokonac nawet na wszystkich włączonych
    Jak chcesz testować na wszystkich włączonych to równie dobrze możesz od razu kluczykiem kręcić. Losowo.

Domyślnie

czmużto? wlaczone wszystkie pola AF; dolne na czarnym podstawionym nie oswietlonym czyms; srodkowe na kartce. albo groszówka. reszta pól nie złapie, tylko srodkowe.

Domyślnie

czmużto? wlaczone wszystkie pola AF; dolne na czarnym podstawionym nie oswietlonym czyms; srodkowe na kartce. albo groszówka. reszta pól nie złapie, tylko srodkowe.
    Mając wybrany punkt środkowy to Ty decydujesz na czym ma ostrzyć aparat. Najlepiej wybierz ten punkt środkowy i podepnij coś innego (jaśniejszego) niż 18-55. Zrób też kilka zdjęć. Wtedy będziesz wiedział czy problemem jest body czy szkło. Aparat najlepiej na statywie.

Domyślnie

to co proponujesz? jaki lens? że na statywie to wiem. ino jaki sloik ?

Domyślnie

to co proponujesz? jaki lens? że na statywie to wiem. ino jaki sloik ?
    Pisałeś wcześniej, że masz możliwość podpięcia 50/1.8. To szkło się nadaje ponieważ będziesz miał bardzo małą GO.
    Poza tym może pokaż jakieś zdjęcie z kita gdzie widoczny jest problem. To jest ciemne szkło i problem z AF musiałby być naprawdę spory aby był zauważalny w tej konfiguracji. Miałem kiedyś 350D i miło wspominam ten sprzęt.

Domyślnie

bugster44, jak się sprawy potoczyły?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów