Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czy plenery ślubne mają cokolwiek wspólnego ze ślubem ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie Czy plenery ślubne mają cokolwiek wspólnego ze ślubem ?

Poza ciuchami ? Bo oglądając coraz to dziwniejsze pomysły mam nieodparte wrażenie oderwania tego całkowicie od ślubu. Zdjęcia są oczywiście super, estetycznie pierwsza klasa i mi się podobają... Taki temat do dyskusji (sam ślubów nie robię, nie mam w tym żadnego interesu itp)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A czy nieodziana panna na kalendarzu reklamowym firmy handlującej stalą ma cokolwiek wspólnego z prętami zbrojeniowymi ? Tak estetyka panuje od pół wieku z górą, ludziom podobają się wszelkiej maści kontrasty i dysharmonie. Tak jak Ty nie zajmuje się tematyką ślubną i tak samo podoba mi się znaczna część takich "pokręconych" fot i nie widzę w tym nic dziwnego. Chęć posiadania takich "wariackich" pamiątek jest modna więc dlaczego nie dawać ludziom tego, czego chcą :-)
    Oczywiście fajnie jest gdy w zestawieniu młodych z kontrastującym tłem i rekwizytami można się doczytać jakiejś głębszej metafory czy przenośni.... no ale to już wyższa szkoła jazdy :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

Za MacGyverem + weź pod uwagę że każda para chce mieć coś innego, mnie nudzi słodkość, miłość można pokazać na milion sposobów, to całe życie a nie jeden dzień..

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Plener ślubny miał by coś wspólnego ze ślubem tylko wtedy kiedy ślub byłby w plenerze.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Często zwariowane plenery to chęć odskoczni od "standartowych" zdjęć ślubnych, coś jak to mniejwięcej MacGyver wyjaśnił. Często jest to chęć pokazania jakiegoś nazwijmy to "dzikszego" wspólnego mianownika łączącego te dwie osoby, jakichś ich zainteresowań i tym podobnych.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Często zwariowane plenery to chęć odskoczni od "standartowych" zdjęć ślubnych, coś jak to mniejwięcej MacGyver wyjaśnił. Często jest to chęć pokazania jakiegoś nazwijmy to "dzikszego" wspólnego mianownika łączącego te dwie osoby, jakichś ich zainteresowań i tym podobnych.
    A ta sesja ma cokolwiek wspólnego z zainteresowaniami młodych ? Czy raczej wizją fotografa ? Np. Pani Młoda jeździ na desce, lubi przebywać na dachach lub w starych fabrykach (tematy wybrane całkowicie przypadkowo ) ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Różnie bywa, czasem młodzi proponują coś co jakoś tam ich odzwierciedla, czasem zdają się na dobry humor fotografa
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Taa. Drzewiej bywło, iżby hołubić codzienne tradycje przesiadywania nad rwącym potokiem przy malowniczym mostku Pary Młode udawały się na sesję studyjną z w/w eksponatami w tle.

A hobby dziewczyn z Playboya to wyginanie się w dziwne wężowate pozy, najlepiej przy dokręcaniu śrubek w wypaśnej terenówce.
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 26-08-2009 o 15:03
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

hi hi...dobrze napisałas
    ale Krzychu rozumiem cie też mnie dziwi ta pogoń za udziwnionymi często na siłę plenerami. Bo o ile jeżdzenie na desce rozumiem to takie łażenie po śmietnikach, wysypiskach odpadków wszelakich, ruinach fabryk mnie nie kręci wcale może stary jestem i zdziwaczałem ?
    edit:
    i jeszcze mnie zastanawia na ile takie zdjęcia to swiadomy wybór PM a na ile chec dopasowania sie do aktualnej mody?
    i czy taka para za 5, 10 lat nie powie sobie że to w ogóle było bez sensu i poczują się oszukani?? wstyd im nie pozwoli zaglądac do zdjęc? czy to możliwe?
    Ostatnio edytowane przez rycerz ; 26-08-2009 o 15:45
    nx100

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Plenery ślubne nigdy nie miały nic wspólnego z ze ślubem i raczej nie będą miały (choć nigdy nic nie wiadomo co się wymyśli za lat kilka ...).
    Bardziej trafna nazwa dla pleneru ślubnego to chyba - sesja w ubrankach ślubnych
    Ten gatunek fotografii jak wszystko co komercyjne ulega panującym obecnie trendom i modzie a z modą to wiadomo przemija i powraca cyklicznie lecz w nowym wydaniu ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów