Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Londyn

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar mort_subite
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful
    Canary Wharf to nie dzielnica tylko wieżowiec - dzielnica nazywa się Docklands. Możesz tam dotrzeć np. metrem (kierunek wschód). Ja polecam wyprawę do Greenwich, południowy-wschód (kolejką napowietrzną z Docklands) - za jednym zamachem obskoczysz dwie fajne lokalizacje
    Doprecyzowując: Canary Wharf to nowoczesne centrum finansowe w dzielnicy Docklands. Budynek, o którym zapewne myslisz, to One Canada Square, zwany "ołówkiem" - najwyższa budowla tego typu na Wyspach.
    Latem 2004 roku wybrałem się tam w nocy na spacer ze statywem i rzeczywiście ochrona szybko i dość zdecydowanie (acz grzecznie) poprosiła mnie o zaprzestanie ekscesów ;-) Niemniej parę klatek udało się zrobić. Teraz zapewne - po ubiegłorocznych zamachach - ochrona jest bardziej restrykcyjna.
    Canary bardzo ciekawie prezentują się od strony Tamizy. Polecam spacer Thames Path - bardzo fajne ujęcia "Kanarów" (i nie tylko) można złapać.

m_s

PS. To mój pierwszy post tutaj. Świeżo upieczony posiadacz Eosa33 (następca 500N) pozdrawia ;-)
    Ostatnio edytowane przez mort_subite ; 20-01-2006 o 22:34

Uprawnienia umieszczania postów