Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Canon 55-250 czy Sigma 70-300 APO

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Tez mam w tym momencie podobny problem z wyborem. Dosyc rzadko uzywam tele i jakis czas temu postanowilem zredukowac koszt sprzedajac canona 70-300 IS zakupic sigme 70-300 APO zeby nie nadwyrezac budzetu. Wszyscy chwalili te szkielko, a ogladajac zdjecia nim wykonane nie myslalem duzo Niektorzy potrafia go swietnie uzyc i wykonac super zdjecia.
    Teraz jednak mam mozliwosc pobawic sie canonem 55-250 IS i zastanawiam sie czy nie wrocic do firmowego sprzetu. Sporo czytajac, na wielu forach w podobnych watkach 55-250 czesto porownywany jest jakosciowo do 70-200L f/4 bez stabilizacji. Wydaje mi sie to dosyc mocnym argumentem przy cenie prawie 3x mniejszej.
    Cena sigmy i canona nie rozni sie tak bardzo, a jak bylo wspominane, plastikowy bagnet raczej sie nie polamie (chyba ze ktos jest Pudzianem, albo uzywa takiego zestawu jako taboretu).
    Podaje link do dosyc dobrego testu porownujacego oba obiektywy. TEST

Po tym porownaniu mocno sie zastanowie nad zmiana. Canon to canon
    Ostatnio edytowane przez crasy ; 18-11-2009 o 14:49

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crasy Zobacz posta
    [...]
    Podaje link do dosyc dobrego testu porownujacego oba obiektywy. TEST
    http://www.ford.pl/cs/BlobServer?blo...928&blobkey=id
    Po tym porownaniu mocno sie zastanowie nad zmiana. Canon to canon
    Na chwile obecna nie potrzebuje tele, jednak zapewne bede chcial kupic jeszcze przed wakacjami jako taki spacer zoom nakazde wakacje. Juz wczesniej czytalem na temat 55-250, ze to przyzwoite szklo, moze nie osmielilbym sie porownac jak Ty do 70-200 4.0, ale stosunek cena/jakosc jest bdb.

Dzieki za test, jeszcze bardziej zlbizyl mnie w strone 55-250, ostrosc na kazdym przedziale ogniskowej chloszcze te sigme praktycznie do F8 wlacznie, potem jest porownywalna. Ale widzialem tez, ze w niektorych przypadkach nawet f11 nie daje rady.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów