Po tej sesji zrobiłem jeszcze 2, myślę że zdjęcia z każdej kolejnej lepsze, ale dodaję chronologicznie by nie było potem że się uwsteczniamChcę przerobić je pokolei i z każdej sesji się czegoś nauczyć.
Dzięki wam za komentarze i uwagi. Będę się starał zwracać na nie więcej uwagi podczas robienia zdjęć.
Vitez:
Spytam z ciekawości, Vitez czy na każdym portrecie z kobietą musi być makijaż ? Pozy zmyślone bo nie będę każdemu robił zdjęć w ten sam "zwykły" sposób i za każdym razem będę słyszał że zdjęcie się niczym nie wyróżnia, że nic ciekawego itp..., ale modelka na co dzień nie używa makijażu a zdjęcia są dla niej, więc czy nie będzie makijaż do niej nie pasować (zdjęcia robię dla niej, nie dla was, was proszę o krytykę tego na co ja mam wpływ) ? Nie chce z makijażem to jej wybór. Ten co ma myślę że był raczej do zatuszowania niż do podkreślenia kolorami. Czy zatem zawsze Twoja modelka musi być umalowana jak do reklamy produktów kosmetycznych ?
I proszę nie odebrać odpowiedzi źle, doceniam radę i chcę się dowiedzieć więcej wnikliwie pytając bo mam nadzieję że zdjęcia z delikatnym makijażem lub bez też mają jakieś szanse...
Marcin G:
Dzięki za wytknięcie wszystkich błędów, nawet nie zdawałem sobie sprawy że ich tak dużo
29. Bo twarz jest bardziej w cieniu. Ale rozumiem że powoduje zły odbiór. Przydała by się jakaś blenda rozświetlająca twarz się domyślam.
30. Tak, ucho i kolczyk
32. Tak myślałem że kadrowanie się nie spodoba i dałem to zdjęcie tak trochę prowokacyjnie by was zachęcić do krytykiA co do rąk - w którym miejscu proponowałbyś ciąć ? Ciągnąć niżej, czy uciąć wyżej ?
Pozdrawiam!