Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Ślub kompaktem

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie Ślub kompaktem

Witam,
    czy ktoś robi (czytałem kiedyś, że tak) foto ślubne zawansowanym kompaktem np. serii G albo Panasoniciem LX i może podzielic się wrażeniami?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jasne! Z moich obserwacji wynika, ze na kazdym slubie jest pelno fotografow uzywajacych kompaktow. Widac wiec, ze to powszechna praktyka.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Niektórzy korzystają nawet z telefonów komórkowych.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódzkie

Domyślnie

Gorzej robić wesela kompaktem, niż autofotki z ręki na naszą-klasę lustrzanką.

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja robiłem G9. Ale w RAW, jpg-ami bym nie dał rady, efekty są na 3- mogę pokazać.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Coś już napisał

Domyślnie

malpa zawsze ustawia lampe widac to na stadionach jak ludzie foca odleglosc 20m ale twardo flesh jest

##########
    ja lekki offtop zrobie bo nie chce nowego tematu

da sie pofocic na slubie szklami 28-135 i 70-200f4 ale bez lampy ? czy nie mam co nawet startowac ?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Kwestia szczęścia, może i są sale czy kościoły w których wyrobisz. Najczęściej jednak spotyka się takie na iso 3200 f/1.4 i 1/50

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Witam,
    czy ktoś robi (czytałem kiedyś, że tak) foto ślubne zawansowanym kompaktem np. serii G albo Panasoniciem LX i może podzielic się wrażeniami?
    90% fotografujących śluby robi kompaktami przecież to nie aparat robi zdjęcia tyko fotograf ;-)
    jesli zaś pytasz czy można robic je kompaktem świadcząc usługi i brac za to kasę to cię podziwiam
    nx100

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hehehe sam jestem ciekaw jaka by była moja reakcja gdyby na mój ślub przyszedł koleś z np. g10 ...kompaktem można zrobić dobre zdjęcie... ale ze ślubu chciałbym mieć więcej niż dobre...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lovtza Zobacz posta
    malpa zawsze ustawia lampe widac to na stadionach jak ludzie foca odleglosc 20m ale twardo flesh jest
    1. 80% użytkowników nie czyta instrukcji, nawet w wersji obrazkowej i nie wie, że można wyłączyć błysk albo przełączyć w tryb jakiegoś pseudo auto
    2. pomimo tego, że większość kompaktów ma jakieś idioprogramy typu sport lub krajobraz, to i tak prawie wszyscy właściciele kompaktów robią zdjęcia na zielonym kwadraciku
    3. to nie aparat ustawia lampę na auto a "użyszkodnik"
    4. kompaktem na weselu to możesz robić scenki rodzajowe w kuchni - serią G w RAWie: zawartość garnka i piekarnika
    5. większość domorosłych pstrykaczy robi lustrzankami fotki identyczne lub gorsze niż zdjęcia zrobione dobrym kompaktem. Pochodziłem ostatnio 2 dni po Gdańsku i napatrzyłem się na Alfy, Olympusy, XXXD z obiektywami kitowymi na zielonym kwadracku kółka nastaw. Nie wmówisz mi, ty a nikt inny, że zdjęcia machnięte w jpg będą lepsze niż z dobrego kompaktu z preselekcją producenta i wyborem scen. Aha, w zestawach marketowych polar jest zakazany a o szara połówkę proszę nawet nie pytać, bo wezwą policję.
    6. na pytanie "jaką lustrzankę mam kupić" albo "czy to dobry aparat i czy zdjęcia będą dobre" odpowiadam znajomym i innym: kup dobry kompakt w cenie tej lustrzanki z kitem, a na pewno zyskasz. Pytam się czy kupią jeszcze szkło za 2000, lampę za 1000. Odpowiedź oczywiście nie. Po takich rozmowach mam mniej znajomych i pytań o fotografii, za to rośnie opinia o mnie, jako o nieprzystępnym bufonie.

rozpisałem się, ale ten kompakt tak mnie nastroił
    DOBRY KOMPAKT NIE JEST ZŁY
    ale nie na ślubie
    Ostatnio edytowane przez joshua ; 25-08-2009 o 20:54
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów