Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Ślub kompaktem

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ale jak sobie wyobrażasz to "dobrze" w kompaktowym wykonaniu? Iso 400/800 f/2.8 1/50 i reszta błysk?

Płaska masakra z czarnym tłem wyjdzie, ograniczeń sprzętowych nie przeskoczysz.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Sony R1 - dlaczego nie, kompakt i sluby chyba da rade nim.
    Najfatalniejsza rzecz w R1 to opóźnienie spustu z lampą zewnętrzną, najdłuższe jakie widziałem. Iso 800 okropnie zaszumione, pozostaje więc 400. A to mało.

Podejrzewam, że w G11 iso800 będzie już całkiem dobre, a może i 1250-1600 w RAW? Z zewnetrzną lampą może tworzyć nienajgorszy zestawik w rękach sprawnego fotografa - do zdjęć w plenerze, w domu i kościele. Tu nie obawiałbym się pracy z nim. Gorzej na weselu.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Bez przesady, jak jest dobre światło w kościele i na imprezie to iso400 może wystarczyć, a Wy od razu deklasujecie sprzęt odnosząc do najtrudniejszych warunków.
    Tak jak pisałem, dodatkowo można lampę użyć (zewnętrzną) w sposób mądry i kreatywny. Lustro, nie lustro - lampy zawsze się mogą przydać.
    Kiedyś nie było cyfrowych lustrzanek i ludzie robili fotki analogami wspomagając się cyfrakami. No i jakie ISO miały te analogi??
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja nie wiem co się dzieje z fotografami. Kumpel miał ślub i nagle w czwartek koleś stwierdził, że go nie będzie ale przyśle dobrego kolegę. No i przyszedł jakiś typek z kompaktem nikona i jakąś starą lampą błyskową (nie wiem czy to nie była jakaś od zenita przyczepiona).
    ogólnie nie wiem co to za wynalazek bo ten co był wcześniej zakontraktowany to powiedział młodym raz, że robi zdjęcia 2 MPix bo ma za małą kartę;/ Jak to usłyszałem to aż mi się włosy jeżyły na głowie. No i jeszcze za to pieniądze bierze.

Kumpel tylko ze spokojem zobaczył, że miałem swoją torbę ze sprzętem przy sobie... (mimo, że wcześniej mówił - nie bierz aparatu weź się i pobaw) dobrze, że zawsze ją biorę Bo było czym ratować sytuację.

Zablokowany

Domyślnie

Zapłacili kolesiowi?

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiesz, ja się nadal zastanawiam, co udalo mu się uchwycić - nie wiem jak to się skończyło - bo kumpel już w dniu ślubu nie chciał się denerwować - ale powiedział, że sprawy tak nie zostawi. Jak się to skończy to nie wiem - bo teraz są na podróży poślubnej i nie mam kontaktu.
    Tylko jak się go zacząłem dopytywać, to trochę sam sobie jest winien - wziął go bo jest tani i dobrze mu się z nim rozmawiało, ale już umowy żadnej nie podpisał ani nic... po prostu masakra.
    Wszystko się okaże po powrocie - ja kolesia nie skreślam, bo może mnie zaskoczy zdjęciami z kościoła - na sali było dość ciemno i widziałem, że na zdjęciach na monitorku, jak rzuciłem kilka razy przez ramię, pierwsze postacie oświetlone a tło czarne ;/

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

w kościele ludzie są mało ruchliwi więc bez lampy taki np; SX110 spokojnie da radę przy ISO400, na sali to już lampę trzeba, ale mam sporo zdjęć z kompaktów różnych- kto miał to focił. i są napradę przyzwoite. tylko im bliżej północy tym bardziej poruszone
    canon

Zablokowany

Domyślnie

Eeee, tam - nic sensownego kompaktem z kościoła nie wyciśniesz. Nie oszukujmy się. Pewnie - jedno czy dwa znośne, podkreślam, znośnie wykonasz. Ale jak ci klient zaśpiewa to na 300 dpi do książki....W ogóle nie ma o czym mówić.

Awatar Robert-foto
    Miasto
    woj.małopolskie

Domyślnie

Tak to bywa jedni za jedni przeciw. Ale widziałem gosci jak robili fotki dobrymi kompaktami np Olimpus 8080 lub 5050 dotego mieli lampe zewn oraz nasadke szer. i powiem ze album byl ekstra ale....

Zablokowany

Domyślnie

Ekstra? Chyba żartujesz

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów