Podkrecajac to fotke wydobyles te szumy! Gdybys naswietlal ja dluzej, zamiast podkrecac RAW nie byloby ichZamieszczone przez kwiatas
moze ISO200?
Podkrecajac to fotke wydobyles te szumy! Gdybys naswietlal ja dluzej, zamiast podkrecac RAW nie byloby ichZamieszczone przez kwiatas
moze ISO200?
co do naswietlania doskonale zdaje sobie sprawe ale zrobilem test podkrecajac tak inne fotki i nie bylo takiego szumu - poza tym wydaje mi sie ze sum powinien byc nie regularny a tam widac regulanrne szumo smugi![]()
wydaje mi sie, ze z Twoja trzysetka jest wszystko OK. Te 'szumo smugi'moga byc wynikiem zestawienie dlugie naswietlnie+podkrecanie EV. wieczorem wyprodukuje jakiegos RAWa z dlugim czasem i zobacze jak to jest na moim body.
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 02-09-2005 o 14:57
Elo
odstaw rawshooter'a i sprobuj w C1
bedzie si.
pzdr
5D2 +g | 5D2 +g | 5D +g | 15/2.8 | 24/1.4 | 35/1.4 | 50/1.4 | 85/1.8 | 70-200/2.8 IS | 3x 580EX II | itede... itepe
Z tymi linkami wszystko ok?? Bo jak wchodze tam to wyświetla mi sie długa strona z jakimiś szlaczkamiZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
a moze to znowu wina mojego kompa :P
wszystko OK :-) po prostu firefox tak reaguje na RAWy (mozna zmienic w ustawieniach). kliknij prawym i wybierz opcje Zapisz element docelowy jako...Zamieszczone przez Venio
dziekuje Ci za fatyga ale ja dalej nie widze u ciebie takich szumosmug jak mam u siebie ale sbrobuje C1 moze cos pomoze