Pokaż wyniki od 1 do 10 z 152

Wątek: Falcon 14/2,8 IF MC ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Myślę, że to nie będzie jakaś wyjątkowo obfita fala. Używane UWA tamrona, tokinę, czy sigmę można dostać za niewiele więcej, niż falcona, więc kto chciał sobie kupić UWA, to już kupił, ewentualnie w przyszłości wybierze któryś z powyższych zamiast 14/2.8. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
    Siłą tego samyanga jest fakt, że jest na pełną klatkę, gdzie tamron, tokina czy sigma są bezużyteczne.
    Na FF wybór jest ogromnie ograniczony - ciemna sigma 12-24 z kiepskawym obrazkiem lub c14L z ceną przyprawiającą o zawał. Reszta jest węższa: c16-35 czy c17-40, że o cenach nie wspomnę.

Jak obrazek z tego szkła będzie lepszy, to s12-24@12mm za diabła się nie wybroni.

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Jakoś bardzo dużej fali rybek nie zauważyłem po premierze 8/3.5, swoją drogą.
    A ja i owszem, chociaż po 14mm takiej również się nie spodziewam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ups, zdaje się że ten Tamron SP AF 14 mm f/2.8 Aspherical (IF), bo chyba o nim mowa jest na pełną klatkę. Niestety to dość stara konstrukcja, a cena wydaje się nieco wyższa.
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 27-03-2010 o 22:50 Powód: Automerged Doublepost
    C-F-K - forever

Uprawnienia umieszczania postów