Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Mac OS X 10.6 Snow Leopard dostępny już 28-go Sierpnia

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Ciekawe ile sie trzeba w Viście nagimastykować, żeby zrobic to samo na świeżo wyciągniętym z pudełka laptopie?
    I po co takie prowokacje? Szczególnie że nie na to forum.
    Na międzysystemowe przeciąganie liny zapraszam np na grupę dyskusyjną pl.comp.os.advocacy a tu nie ciągnąć tego tematu.

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Dzieki za ten review SL'a pod wzgledem fotografii.
    Mam w rece "pudelko z kotkiem" i przymierzam sie do upgrade-u aj tylko wroce z pracy. Tylko mysle ,zeby troche posprztac najpierw. Z tego co pamietam filozofia Appla jest taka ,ze defragmentacja nie jest juz potrzebna ale nie pamietam czy jest jakies narzedzie w OSX-ie jakbys chcial to zrobic?
    Positively dirty minded

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    Dzieki za ten review SL'a pod wzgledem fotografii.
    Mam w rece "pudelko z kotkiem" i przymierzam sie do upgrade-u aj tylko wroce z pracy. Tylko mysle ,zeby troche posprztac najpierw. Z tego co pamietam filozofia Appla jest taka ,ze defragmentacja nie jest juz potrzebna ale nie pamietam czy jest jakies narzedzie w OSX-ie jakbys chcial to zrobic?
    Jedyne narzędzie jakie używam żeby przywrócić swojemu Mac'owi trochę szybkości to: OnyX, ale z tego co pamiętam, to nie ma on opcji defragmentacji dysku
    defragmentację możesz zrobić za pomocą TechTool Pro 5.0.5 nie jest tani $99 ( czyli jakieś 15 zł polskich ) ale może Pan Stanisław Torrencki ma jakiś dobra przecenę ...

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 24-09-2009 o 02:16

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Żeby nie zakładać nowego wątku - jestem zmuszony w tej chwili pracować na OSX 10.3.9 (iMac G4 - PowerPC) i potrzebuje softu do prostej obróbki RAW (wołanie w standartowych ustawieniach, moxliwość zapisu do tiff).
    Czy ktoś mógłby coś polecić? Używam Adobe Photoshop CS, wersja pierwsza.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Żeby nie zakładać nowego wątku - jestem zmuszony w tej chwili pracować na OSX 10.3.9 (iMac G4 - PowerPC) i potrzebuje softu do prostej obróbki RAW (wołanie w standartowych ustawieniach, moxliwość zapisu do tiff).
    Może coś, co producent aparatu dorzuca do zestawu?... DPP? Domniemam, że Canon? ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ernest a moze LR 1.0 ?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wspomnij jeszcze, z jakiego aparatu - różne programy są. Ja używałem w ostatnich momentach DPP, jednak jak dla mnie Camera RAW jest najlepszy. Tylko że od 40D w górę to już tylko CS3 potrzeba...

Van, tak żeś mi zareklamował ten system, że aż mam ochotę go sobie zainstalować. Tylko słyszałem o solidnym bug'u, że jeśli odpalisz nowe konto gościa, wywali ci wszystkie dane. Jak mi o tym powiedział facet, od którego kupowałem komputer zrobiłem wielkie oczy i "eee, to ja Leoparda poproszę ;P"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ewentualnie kiedyś, dawno temu, swoich sił próbowałem w Aperture. Ale jak dla mnie te programy stricte RAW wołaczki są do bani, wolę samego fotoszopa jednak. Szybciej, milej i poręczniej. Jeszcze z Bridge w rezerwie
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 04-11-2009 o 00:27 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał Awatar darekmil73
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam pytanko: od wczoraj jestem szczęśliwym-nieszczęśliwym posiadaczem 7D i po raz pierwszy spotykam się sytuacją, że OSX nie wspiera RAWów z nowej puszki (wcześniej kupowałem "starocie", które gościły już jakiś czas na rynku).
    Chodzi mi o zwykły podgląd w Preview, bo do DPP nijak nie mogę się przekonać (robię w Camera RAW z Ps CS3).
    Jak to było z innymi puszkami w sezonach ubiegłych, czy Apple długo zwlekał ze wsparciem?
    I czy odbywało się to przez aktualizację samego Preview, czy przez service pack?
    Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Wspomnij jeszcze, z jakiego aparatu - różne programy są. Ja używałem w ostatnich momentach DPP, jednak jak dla mnie Camera RAW jest najlepszy. Tylko że od 40D w górę to już tylko CS3 potrzeba...
    stare 5D
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekmil73 Zobacz posta
    Mam pytanko: od wczoraj jestem szczęśliwym-nieszczęśliwym posiadaczem 7D i po raz pierwszy spotykam się sytuacją, że OSX nie wspiera RAWów z nowej puszki (wcześniej kupowałem "starocie", które gościły już jakiś czas na rynku).
    Chodzi mi o zwykły podgląd w Preview, bo do DPP nijak nie mogę się przekonać (robię w Camera RAW z Ps CS3).
    Jak to było z innymi puszkami w sezonach ubiegłych, czy Apple długo zwlekał ze wsparciem?
    I czy odbywało się to przez aktualizację samego Preview, czy przez service pack?
    A widzisz, ostatnio odkryłem, że Bridge CS3 nie czyta RAW'ów z 40D... A tak, to po prostu czekaj na Software Update. Dzisiaj widziałem, że było jakieś. Przynajmniej na oridżinal leopard
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    stare 5D
    To chyba aperturka da radę bez zająknięć jakiś strasznych.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 04-11-2009 o 01:42 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów