Witam,
Zdecydowalem zalozyc nowy watek na temat tych konkretnych plecakow, gdyz forumowa szukajka jakos nie znalazla niczego konkretnego w temacie.
Chce wymienic swoj plecak JPA (dwukomorowy - kieszen ogolna i dolna na sprzet foto) zakupiony 2 lata temu za ok 90zl. Jak na te cene byl ok, jednak troche sie zuzyl i stad chec wymiany.
Spodobal mi sie Vanguard Oregon 52. Jest za calkiem rozsadne pieniadze ok 200zl (tyle zalozylem ze mam na wydanie), czy ktos sie zetknal z plecakami tej firmy,
- jak z jakoscia materialow ?
- ergonomia uzytkowania ?
Do noszenia mam 30D+ Tamron 17-50, oraz C28-105 3,5-4,5 i C70-210 3,5-4,5 i chce zakupic lampe Nissin 622. Do tego drobiazgi wezyk, filtry, karty pamieci.
Czy Oregon sie do tego nada, plecak sluzy mi do przechowywania sprzetu w domu i noszenia go na wyjazdach, zadne wspinaczki gorskie etc.
Jak znosi zle traktowanie ? czesto woze moj obecny plecak w bagazniku auta gdzie troche roznych gratow przewaznie jedzie z nim i czasem jest ciasno...
Czy moze poradzicie cos innego, ma byc plecak (jednoramienne odpadaja) budzet do 200zl, oraz nie chce juz komory "otwieranej" w polowie, jakos mi to nie pasowalo w tym obecnym.
Prosze o opinie i z gory dzieki.
PS. Do admina: watek w czym nosic sprzet moze daloby sie jakos zaktualizowac ew. podzielic na lata etc. bo 229stron do przejrzenia to sie troche malo czytelne robi i tresc umyka.