Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nikon FF/BF miało nie być a jest problem

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Nikon FF/BF miało nie być a jest problem

No właśnie do niedawna Nikonowcy mieli ubaw a jak widać problem nie dotyczy tylko Canona : http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....r=asc&start=45

malutki cytat :
    Ech, a ja wlasnie zakupilem D70s i tyz ma BF.

Rozny z roznymi szklami, ale najbardziej z tele (75-300) - i na nim to zauwazylem, bo nie ostrzyl na to co ja chcialem (10mm w tyl).

Naprawde mam oddawac do serwisu puszke ze szklem?
    Ktorym?
    Zasadniczo BF mam ze wszystkimi, tyle ze w 18-70 topi sie to w GO, przy 50/1.4 to 2-3mm (sciagnalem tablice i sprawdzilem :->), no a przy tym 75-300 to juz niestety widoczne.
    Z kolei jeszcze jedno szklo w drodze, a zupelnie nie odpowiada mi, ze dla jednego naprawia, a dla reszty zepsuja.

Mam jeszcze opcje wymiany puszki, ale chyba wole dokladna regulacja niz nastepny fabrycznie nowy korpus z mniejszym badz wiekszym BF/FF, szczegolnie ze u mnie jest to dosc powtarzalne i wystepuje TYLKO BF.

Jakies pomysly?
    5d + L plecak

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

oh jak bardzo szkoda D70 ;( chyba się rozpłacze
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

eee przesadzacie Panowie. Taki problem jak BF/FF moze wystapic w kazdej puszce i to zarowno w nowym 5D jak i w nieistniejacym D200 . To, ze takie wypadki sie zdarzaja nie znaczy, ze te wszystkie aparaty sa do niczego.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja osobiscie po raz pierwszy uslyszalem o BF/FF w kontekscie wlasnie lustra Nikona. Nawet myslalem ze fajnie ze od zawsze wolalem Canony bo u nich sie to nie zdaza (nie przymierzalem sie jeszcze nawet do kupna dslr).

Zreszta na formum Nikoniarzy jest wiele watkow na temat problemow z BF/FF.

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    eee przesadzacie Panowie. Taki problem jak BF/FF moze wystapic w kazdej puszce i to zarowno w nowym 5D jak i w nieistniejacym D200 . To, ze takie wypadki sie zdarzaja nie znaczy, ze te wszystkie aparaty sa do niczego.
    problem jak problem post powstał ponieważ jak co niektórzy pamiętają użytkownicy Nikona mieli ubaw po pachy czytając nasze forum w temacie Canon FF/BF . Komentarze były jednoznaczne "zmień na nikona nie będziesz miał probloma " z FF/BF ma się rozumieć jak to mówił prosiaczek ....
    5d + L plecak

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex
    problem jak problem post powstał ponieważ jak co niektórzy pamiętają użytkownicy Nikona mieli ubaw po pachy czytając nasze forum w temacie Canon FF/BF
    ONI maja ubaw ze wszystkiego co sie zaczyna na litere C

Uprawnienia umieszczania postów