Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Canon EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS Prześwietlanie zdjęć

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hashiQ Zobacz posta
    No to wiem ale ja robiłem przy 23mm wiec chyba nie ma w tym miejscu światła 5.6. Wiec aż takiej dużej różnicy nie powinno być prawda?
    Szczerze? Zacznij robić zdjęcia, nie testy. Pomoże Ci .

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hashiQ Zobacz posta
    Może faktycznie kitówka jest ciemniejsza, ale coś mi tu nie gra. Niby te same ustwienia, a całkiem inny efekt. Oczywiście wiem że dla tele dla 55mm mam światło 4 ale dla kitówki dla 18 jest 3.6 wiec dla 23mm bedzie nieco ponad 4.
    Wiec jasność powinna byś porównywalna, a nie jest...
    Wcześniej napisałeś że ustawiłeś przesłonę w obu przypadkach na 5,6, czyli nie rozumiem skąd te dywagacje o świetle?
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moze to ten KIT robi zle zdjecia a 55- 250'tka jest ok?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Różnicę widać faktycznie, ale moim zdaniem nie jest ona chyba problematyczna. Nie ma się raczej co przejmować tylko robić zdjęcia i jak sam mówiłeś ręcznie korygować ekspozycję przy jakichś rażących błędach aparatu. A teraz w plener!

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Różnicę widać faktycznie, ale moim zdaniem nie jest ona chyba problematyczna. Nie ma się raczej co przejmować tylko robić zdjęcia i jak sam mówiłeś ręcznie korygować ekspozycję przy jakichś rażących błędach aparatu. A teraz w plener!
    Dokładnie tak. Aparat w łapki i zdjęcia robić. Jak będziesz się miał czym pochwalić to wieszaj na forum. Tylko nie zapominaj o wymiarach zdjęć. Tutaj mało ale jednak przegiąłeś. Szerokość powinna być max 800 pikseli. Pozdrawiam.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Posiadam obydwa wymienione obiektywy i moje obserwacje są takie, że zdjecia z 55-250 są rzeczywiscie troszeczkę jaśniejsze, mniej kontrastowe a kolory są jakby delikatniejsze,bledsze i mniej intensywne w porównaniu z KITem. Uznaję,że to taka uroda tego obiektywu i w niczym mi to nie przeszkadza. Zawsze można,jak się chce dodać kontrastu czy nasycenia czy to przed, czy po wykonaniu zdjecia, w programie edycyjnym.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

hmm kiedys robilem zdjecia 18-55 II i tym tele, zdjecia w 55mm 5.6 i to wlasnie w 55-250 byly lepsze kolorki, rozdzielczosc, kontrast. Widocznie az tyle w 18-55 IS poprawili.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów