Jakbym był kobietą to bym sobie kupił xD haha
5dm2
Błąd! To bardziej przypomina ZENITa B. On nie miał światłomierza nad obiektywem!
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Ale za to napis ZENIT B był nad obiektywem a nie z boku. poza tym Zenit B nie miał wersji "olimpijskiej" a Zenit E tak.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Myślę, że umiejscowienie napisu jest sprawą wtórną, a lokalizacja światłomierza konstrukcyjną, a więc istotniejszą. Dodatkowo liternictwo napisu mogło występować w kilku wariantach. Na rynek wewnętrzny, na demoludy i na zachód. Wersja olimpijska, którą otrzymałem w prezencie jeszcze przed moskiewską olimipiadą, rozpadła się rok później. Część śrubek była w niej wbita zamiast wkręcona a materiał z którego zrobiona była migawka wyrwał się z ramki. Do dzisiaj mam w szafie działającego ZENITa E kupionego w 1977 roku we Lwowie i jedynym jego mankamentem jest to, że nie można zbyt mocno przykręcać śruby mocującej futerał lub statyw, bo blokuje się spust.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Tak sobie na szybko wymyśliłem.
Przychodzi MonteChristo do OTC i mówi:
- K*** leżymy, zorientowali się już!
Otc na to:
- Nie bój żaby działamy już na żółtym - nówki D700 za 5,5 klocka
MonteChristo:
- No i jak idzie?
OTC:
- Chłopie, łykają jak młode pelikany!
Dość czarny humor dla niektórych.
Do pralki chcesz światłomierz montować?
Zenit E to była moja pierwsza lustrzanka, którą zakupiłem w komisie. Służyła mi dzielnie ze dwa lata, a potem padłą migawka.Wersja olimpijska, którą otrzymałem w prezencie jeszcze przed moskiewską olimipiadą, rozpadła się rok później. Część śrubek była w niej wbita zamiast wkręcona a materiał z którego zrobiona była migawka wyrwał się z ramki. Do dzisiaj mam w szafie działającego ZENITa E kupionego w 1977 roku we Lwowie i jedynym jego mankamentem jest to, że nie można zbyt mocno przykręcać śruby mocującej futerał lub statyw, bo blokuje się spust.