Strona 561 z 606 PierwszyPierwszy ... 61461511551559560561562563571 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 601 do 5 610 z 6055

Wątek: Dowcipy o/na fotografii

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja widze D 60 D. i jeszcze teksty, ze "okazja"...
    Ale nie widzisz '60D',a to roznica A za OKAZJA nie karaja
    To ciezka sprawa, kiedys jak nie byly zablokowane loginy userow, to mozna bylo strzelic spam do nich i po klopocie. A tak.

Ciekawe czy aukcja stanie w miejscu, czy beda dalej mozolnie "walczyc"...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja widze D 60 D. i jeszcze teksty, ze "okazja"...

ja rowniez watpie. w Polsce niestety powszechne jest podejscie, ze przeciez "my tylko posredniczymy".

juz kiedys mialem taki numer z demotywatorami, ze zglosilem wykorzystanie grafiki bez podania (znanego mi) jej zrodla. w reakcji uslyszalem wykrety typu
    "my nie wnikamy w to, bo przeciez autor demotywatora moze byc tez autorem zdjecia/grafiki". na pomysl, zeby przy wgrywaniu pracy uzytkownik zaswiadczal, ze jest autorem wykorzystanych zdjec/grafik jakos nie wpadli. bo przeciez nie musza... biznes sie kreci, sialalalaala...

istnieje cos takiego jak swiadome wprowadzanie klienta w blad. nie mowie juz o przypadkowym, bo po takiej wiadomosci ode mnie, to juz nie bedzie nieswiadome...

ze takie walki sa w Polsce czeste, to mnie moze i nie dziwi. ale nie traktujmy ich jako cos normalnego i prawidlowego. to jest nieodmiennie s****ysynstwo...
    Ogólnie nie jest to wprowadzanie w błąd. W opisie jest D60, na zdjęciach jest D60 (aparat, napisy na instrukcji i na pudle) Jedynie tytuł może być nieco mylący...
    Jednak również uważam to za s****ysynstwo.
    Ponieważ nawet jeżeli do tego dojdzie to raczej sprawę w sądzie wygra sprzedający. Jest wszystko na tacy - opis, zdjęcia.
    A tak jak siudym pisał nie ma obowiązku wstawiać w aukcji banneru:
    "Canon D60, nie 60D!!"...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak ale pisanie D 60 D to już manipulacja.

Tak czy tak warto to zgłosić choćby po to żeby nie mieć tu wątka: kupiłem 60D, a to było D60 .
    Na poważnie - nie powinniśmy dawać przyzwolenia na takie manipulacje choćby z tego powodu że nie wszyscy mają taką wiedzę na temat sprzętu jak wiele osób tutaj.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak ale pisanie D 60 D to już manipulacja.

Tak czy tak warto to zgłosić choćby po to żeby nie mieć tu wątka: kupiłem 60D, a to było D60 .
    Na poważnie - nie powinniśmy dawać przyzwolenia na takie manipulacje choćby z tego powodu że nie wszyscy mają taką wiedzę na temat sprzętu jak wiele osób tutaj.
    Nie daję przyzwolenia. Aukcję zgłosiłem do allegro.
    Jednak nic więcej zrobić nie mogę. Płakać też nie będę za kogoś.
    Nieznajomość prawa szkodzi. Moim zdaniem nieznajomość tego co się kupuje tym bardziej za dużą kasę również.
    Sprzedający jest po prostu xxxx no ale fakt jest taki, że nie skłamał w opisie aukcji, zdjęcia są autentyczne i widać wyraźnie D60 więc IMHO nawet sprawę w sądzie ma wygraną...

P.S.
    istnieje cos takiego jak swiadome wprowadzanie klienta w blad. nie mowie juz o przypadkowym, bo po takiej wiadomosci ode mnie, to juz nie bedzie nieswiadome...
    No tak ale sprzedający nie wie, że ktoś taki jak Ty napisał do sprzedającego wiadomość. Musiałbyś odnaleźć kupującego i pewnie pojechać na ew. sprawę w sądzie jako świadek... Trochę raczej nierealne...
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 16-12-2011 o 21:27
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

No i ktos kupil.. Za 2700...Brak słów.. Się dał nabrać...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    No i ktos kupil.. Za 2700...Brak słów.. Się dał nabrać...
    Siema.
    Na korzyść kupującego przemawia fakt w jakiej kategorii jest sprzęt. w CYFROWE!!!!!!!!!!!!
    Jeśli sprzedający miał wczesniej problem z prawem pod kątem oszustwa to będzie to na plus dla kupującego.
    Mimo wszystko współczuję.
    A GDZIE OBSŁUGA ALLEGRO?
    Pisaliście przecież do nich.
    Czyż nie ?????????????????????

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ale to jest sprzęt cyfrowy.. Następca D30, który był pierwsza cyfrowa lustrzanka Canona.
    D60 jest z 2002 chyab i ma cos ok 5 czy 6 MPixli

Jak klient co go kupił potrzyma jeszcze 10 lat, to sprzedajac jako antyk mu się zwróci
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Można chyba potraktować w formie żartu:
    "Niespotykany obiektyw, trudno dostępny na polskim rynku."
    http://allegro.pl/canon-ef-35-mm-f-1...001651456.html
    Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ely13 Zobacz posta
    Można chyba potraktować w formie żartu:
    "Niespotykany obiektyw, trudno dostępny na polskim rynku."
    http://allegro.pl/canon-ef-35-mm-f-1...001651456.html
    w podlinkowanej aukcji czytam:
    Poza papierami jest jeszcze płyta CD
    Może to śmieszne pytanie (dlatego w dowcipach ) co jest na tej płycie?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    w podlinkowanej aukcji czytam:

Może to śmieszne pytanie (dlatego w dowcipach ) co jest na tej płycie?
    Historia Szkieł z mocowaniem EF, parę fajnych filmików o tym co to jest SWC, jak się robi soczewki i składa szkła itd.
    Taka propaganda

Strona 561 z 606 PierwszyPierwszy ... 61461511551559560561562563571 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów