Strona 547 z 606 PierwszyPierwszy ... 47447497537545546547548549557597 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 461 do 5 470 z 6056

Wątek: Dowcipy o/na fotografii

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Nie znalazłem, więc możliwe że nie było...

"Niniejsza strona pomoże ustalić osobom, które sądzą, że fotoradar zrobił im zdjęcie, czy i jakie przewinienie zostało utrwalone przez urządzenie. "

ZaSzybko.pl
    Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów

Coś już napisał
    Miasto
    Chełm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klisu Zobacz posta
    http://www.youtube.com/watch?v=XjAMdbEXSdo

W takie miejsce, tylko z Canonem
    tutaj są zdjęcia z innych ich wypraw
    http://www.joemonster.org/art/18150/...leku_wysokosci

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Co za amatorka, jak można używać 24-70. Prawdziwy fotograf fotografuje tylko stałkami...

PS. Mała złośliwość pod adresem "wyznawców" stałek deprecjonujących zoomy.

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czarek Zobacz posta
    tutaj są zdjęcia z innych ich wypraw
    http://www.joemonster.org/art/18150/...leku_wysokosci
    O w mordę... wata w nogach od samego oglądania zdjęć :-D

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Co za amatorka, jak można używać 24-70. Prawdziwy fotograf fotografuje tylko stałkami...

PS. Mała złośliwość pod adresem "wyznawców" stałek deprecjonujących zoomy.
    Annie używa chyba tylko 24-70 :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekB Zobacz posta
    O w mordę... wata w nogach od samego oglądania zdjęć :-D

a mnie ciekawi jedna rzecz...

z tego co widzę to jakiś maszt radiowy:

ja sam wchodziłem na taką 'popierdułkę' ~25 m?
    z torbą pełną ZENITowego sprzetu + statyw który po złożeniu miał ~70cm

zdjęcia z niej [żadne cuda, wtedy był ze mnie wczesny, średniozaawansowany pstykacz z zenitem]: http://opuszczone-miejsca.prv.pl/zdj...y/7/index.html

nie mniej - pogoda była [przy gruncie] bezwietrzna. na górze b.lekko wiało. kiedy wpakowałem się na samą górę, rozstawiłem sobie statyw to wieża zaczęła się bujać [czubek wieży nagle przytył o 60+5kg, dziecko w podstawówce wie jak się taki układ zacznie zachowywać] dochodziło do 50cm w jedną stronę względem położenia pierwotnego. nie powiem, gacie miałem pełne, na szczęście tylko w przenośni. dodam jeszcze to co warto też zauważyć na zdięciu - na samej górze postawienie stopy gdziekolwiek poza 'włazem' = stopa [jak cały balkonik] była już poza konstrukcją nośną, wisiała sobie 'w powietrzu'.. kolorytu dodawał fakt że wieża nie była pewnie używana przez ostatnie 10 lat= brak konserwacji..

do rzeczy - jeśli ci państwo-hardkory weszli w kilka osób na samą górę TAK wysokiego masztu, to jestem ciekaw jak nimi wtedy bujało O.o [tak, uwzględniam fakt istnienia lin odciągowych, ale mimo wszystko
    ]
    domyślam się że masz im się nie zwalił, ale warto przypomnieć sobie historię najwyższego masztu w polsce.. O.o

http://pl.wikipedia.org/wiki/Maszt_r...wie#Katastrofa

in film we trust

Dopiero zaczyna Awatar klisu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Annie używa chyba tylko 24-70 :-P
    Nie ma się czemu dziwić... z takimi długami...

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Ta, pewnie wszystkie stawłki 1.2 sprzedała...

A tak bardziej poważnie, to cały czas używała 24-70 co potwierdza tylko to, że można być szanowanym zaje...tym fotografem i odnieść sukces nie mając worka stałek.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    cały czas używała 24-70 co potwierdza tylko to, że można być szanowanym zaje...tym fotografem i odnieść sukces nie mając worka stałek.
    Dziwi mnie to, że to kogoś jeszcze dziwi.
    W kwestii obiektywów i jakości zdjęcia, ogólnie obowiazujący pogląd został zdominowany przez kotleciarsko-pseudoartystyczne-glemurowe stado ignorantów. Wystarczy zajrzeć na jakikolwiek portal tego typu, żeby bardzo szybko zauwazyć, że zdjęcia tam wychwalane pod niebiosa są wszystkie takie same i nie istaniałyby, ani bez prawdziwej lub cyfrowej, papierowej głebi ostrości, ani bez poważnych manipulacji w Photoshopie.
    Żeby być nadal w temacie:

W małym zakładzie fotograficznym klient odbiera swoje zdjęcia do paszportu. Aby zobaczyć jak "wyszedł" wyciąga fotografie z koperty. Chwilę się im przygląda i podaje je fotografowi:
    - Panie to przecież nie ja - mówi.
    Fotograf zakłada grube okulary, przenosi kilkakrotnie wzrok ze zdjęcia na klienta i komunikuje:
    - Jak to nie pan? Pan jak wymalowany!
    - No skąd? - upiera się klient - Ten tutaj jest jakiś łysy, a ja przecież mam dość bujną grzywę.
    - Musiał się pan tak przyczesać przed zdjęciem - wzrusza ramionami fachowiec.
    - Ale ten ze zdjęcia jest wyraźnie starszy.
    - Każdemu się wydaje, że jest starszy na zdjęciach.
    - A ta brodawka koło nosa? - klient jest pewny swego - Czy ja mam brodawkę?
    Fotograf ponownie przygląda się zdjęciom:
    - No faktycznie - zgadza się jakby zrezygnowany - Pan nie ma brodawki. Może to i nie pan.
    - Pewnie, że nie ja. Poza tym - klient dobija starego rzemieślnika - ten na zdjęciu leży w trumnie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez senner Zobacz posta
    a mnie ciekawi jedna rzecz...

z tego co widzę to jakiś maszt radiowy:

do rzeczy - jeśli ci państwo-hardkory weszli w kilka osób na samą górę TAK wysokiego masztu, to jestem ciekaw jak nimi wtedy bujało O.o [tak, uwzględniam fakt istnienia lin odciągowych, ale mimo wszystko]
    Jest w Kielcach taka góra http://pl.wikipedia.org/wiki/Telegraf_%28g%C3%B3ra%29 , nazywa się Telegraf - stoi tam taki maszt:
    http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lo...ja.php?pid=273
    wysokości 60m.. byłem tam (na maszcie) paręnaście razy..
    jak na dole (w kielcach u podnóża góry) jest zupełnie bezwietrznie to i tak na górze (ponad drzewami) już nieźle wieje..
    na górze wieje już zawsze.. jak w kieleckiem
    raz wchodziłem z kolegą tam w zimę przy -10 i na dole "lekkim wietrze"... jakoś nas nie korci żeby to powtórzyć.. mieliśmy wejść, odkręcić całą skrzynkę z jakimś ustrojstwiem (4 śruby) założyć nową, podłączyć anteny i zejść.. na dole rąk nie czuliśmy..
    a na górze jak wieje to odchyłka od pionu "na oko" (bo będąc tam ciężko to jakoś miarodajnie zmierzyć) dochodzi do około 1m.. wrażenie dosyć "ciekawe" ale w zasadzie czujesz to bardzo jak punktem odniesienia jest coś na dole.. jak u góry siedzisz i nie myślisz że się bujasz i to co robisz buja się razem z tobą to się tego tak nie czuje..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 547 z 606 PierwszyPierwszy ... 47447497537545546547548549557597 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów