Jakiś taki tani z przezroczystego plastiku, wyłącznie na gniazdo CF.
Mam nadzieję, że mnie nie zbanują za OT, ale w sumie czytnik w cenie "markowej" w porównaniu z czymś takim to niezły żart
PS. Ja się wyburżuiłam na taki -- wyciąga z ExIII ile fabryka dała![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Kontynuując OT: przezroczysty mam i sobie cenię. Robiliśmy zbiorowe zamówienie z kolegami z pracy (10 czy 11) sztuk. Jednak problem jest z kontrolą jakości - mój nie czytał Memory Stick, na czym mi zależało (zapasowy aparat), więc zamieniłem się z kolegą, który potrzebował jedynie SD.
Ten drugi chyba widziałem jako polecony na jakiejś stronie, jednak w o wiele niższej cenie na zasadzie "kup prosto w Chinach, dostaniesz w kopercie tak, jak ja"![]()
Fotograf platoniczny
Też przerobiłem czytnik wskazany przez najeli (czarny), wykończenie nie jest takie do końca "gumowane", jak w opisie, a jedna diodka sygnalizująca samo zasilanie to przesadna oszczędność ze strony producenta, ale czytnik śmiga aż miło -niemniej o nim i innych tu przytoczonych było już TUTAJ.
OT natomiast bym się nie przejmował -moderatorzy mają wybitnie olewczy stosunek do zawartości tego wątku o czym przekonałem się już na własnej skórze -vide #3068, #3223 itd, ich inspiracja (podana w treści i do odgrzebania w wątku) oraz, pożal się Boże, "rezultaty"
Ten wątek, od pewnego momentu, to lepszy dowcip sam w sobie![]()
Ostatnio edytowane przez APP ; 26-09-2009 o 22:05
Dlaczego fotografowie nie myją się? Bo nienawidzą mydła.![]()
No dobra -- to teraz coś "w temacie":
http://fun.noshit.pl/lubie/42818
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
"Już ponad połowa (51%) Polaków dysponujących dostępem do Internetu publikuje w nim swoje zdjęcia, a 47% z nich wcześniej starannie je wybiera. Tym wynikiem Polacy wpisują się w ogólnoeuropejską tendencję, zgodnie z którą prawie połowa (46,8%) internautów z Europy swoje zdjęcia zamieszcza w sieci, a 41,8% uprzednio je selekcjonuje." *
I stąd fenomen "genialnych", obszernych "foto albumów" na NK itp
*Źródło:http://tech.wp.pl/kat,1009787,title,...wiadomosc.html