Strona 328 z 606 PierwszyPierwszy ... 228278318326327328329330338378428 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 271 do 3 280 z 6056

Wątek: Dowcipy o/na fotografii

Domyślnie

Człowiek całe życie się uczy Słyszałem już o różnych rodzajach fotografii: portretowej, sportowej itp. itd. Dzisiaj, sony i nasza klasa uświadomiły mi jak mało wiem Oto cytat ze szkoły fotografii na NK:
    Dołączając do Szkoły Fotografii Sony masz niepowtarzalną okazję poznać tajniki fotografii lustrzankowej. Zapraszamy do zapoznania się z treścią przygotowanych przez nas materiałów, w tym z serią filmików instruktażowych, w których staramy się omówić różne tematy, poczynając od fotografii portretowej, poprzez zdjęcia architektury, na ujęciach we wnętrzach kończąc. Niezależnie od tego, jakim aparatem się posługujesz, udzielimy Ci cennych wskazówek, by wykonywane przez Ciebie zdjęcia były bardziej profesjonalne
    Może się czepiam, ale WTF is fotografia lustrzankowa?!? Zwłaszcza, że "Niezależnie od tego, jakim aparatem się posługujesz" ???:
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Heh!

Ja raz musiałem wejść do Saturna i niestety nie mogłem nigdzie po drodze zostawić sprzętu foto, a w samochodzie się boję. Pytam ochroniarza czy mogę wejść z używanymi produktami z dziedziny foto, których w ich sklepie już nie ma (nie sprzedają Canona, może jedynie kartę Sandiska udałoby się u nich kupić, no i paluszki). Powiedział że muszą wszystko spisać i "tamta pani się tym zajmie". Jak wyjąłem na ladę całą moją graciarnię, to pani oniemiała :P Musiałem jej po kolei dyktować co jest co... Najlepsze było to, że przy wyjściu nie sprawdzili czy przypadkiem nie wyniosłem więcej niż wniosłem ^^
    W saturnie w Złotych też sprawdzali... ale przestali... nie wiedzieć czemu...
    Prawda jest taka że ochroniarz nie może Cię dotknąć ani Twojej torby, ani Ciebie wbrew Twojej woli... Mogą jedynie powiadomić policję, poprosić Cię abyś poczekał na rewizję... no chyba że ewidentnie na gorącym uczynku kogoś złapią...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Heh!

Ja raz musiałem wejść do Saturna i niestety nie mogłem nigdzie po drodze zostawić sprzętu foto, a w samochodzie się boję. Pytam ochroniarza czy mogę wejść z używanymi produktami z dziedziny foto, których w ich sklepie już nie ma (nie sprzedają Canona, może jedynie kartę Sandiska udałoby się u nich kupić, no i paluszki). Powiedział że muszą wszystko spisać i "tamta pani się tym zajmie". Jak wyjąłem na ladę całą moją graciarnię, to pani oniemiała :P Musiałem jej po kolei dyktować co jest co... Najlepsze było to, że przy wyjściu nie sprawdzili czy przypadkiem nie wyniosłem więcej niż wniosłem ^^

Zrobiłem to samo z panią "ochroniarz" w Media Markt. A najlepsze było opisanie kitowego szkła jako - "obiektyw czarno-biały". Szkoda, że pewnie ten papierek wyrzuciłem, bo bym wrzucił skan

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Ostatnio znajomy mi opowiadał o bardzo zabawnej sytuacji na labie. Przyniosła mu dziewczyna fotki noworodka by zrobił jej odbitki. Wrzucił do kompa - patrzy a zdjęcia ciemne, dziecko też bardzo ciemne, więc postanowił je doprowadzić do stanu używalności. Zrobił dziecko o bardzo ładnym kolorze skóry. Niedługo przyszedł po odbitki tatuś dziecka, on patrzy a tatuś...Murzyn. Zmieszał się strasznie i powiedział, że odbitki jeszcze nie gotowe żeby przyszedł za godzinę. Od tej pory nie poprawia koloru skóry noworodków

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie Coś o nas:)

Podebrane od Iczka:

Pstrykowianie
    Ludwik Jerzy Kern

W małym uroczym mieście Pstrykowie
    Mieszkają sami fotografowie.

Od niemowlaka aż do piernika
    Każdy w Pstrykowie pstryka i pstryka.

Gdzie indziej wrony słychać i kawki.
    A w tym Pstrykowie tylko - migawki.

Pstryk - pstryk pejzażyk,
    Pstryk, pstryk portrecik,
    Wszystko się tutaj pstryka jak leci.

Chmury i rury,
    Pierze i wieże,
    Wszystko się tutaj na kliszę bierze.
    I łeb cielęcia,
    I nogi zięcia.
    Bo to jest przecież temat do zdjęcia.

Jak oficjalnie stwierdzają dane.
    Wszystko w Pstrykowie jest odpstrykane.

W związku z tym
    Każdy z pstrykowian
    Latem
    W Polskę wyrusza z aparatem.

Można ich spotkać na każdym kroku,
    Pstrykają z frontu,
    Pstrykają z boku.

Błonę przekręcą
    I znów od nowa
    Pstryk- pstryk pstrykają.
    Bo są z Pstrykowa.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    Szkoda, że pewnie ten papierek wyrzuciłem
    Mi kazali oddać papierek z prostej przyczyny : drugi raz przyjdziesz bez swojego sprzętu i z papierkiem i możesz wynieść na legalu ich sprzęt ze sklepu. Złamałeś prawo! Nie zostawiłeś papierka przy wyjściu! :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kogut Zobacz posta
    Człowiek całe życie się uczy Słyszałem już o różnych rodzajach fotografii: portretowej, sportowej itp. itd. Dzisiaj, sony i nasza klasa uświadomiły mi jak mało wiem Oto cytat ze szkoły fotografii na NK:
    Dołączając do Szkoły Fotografii Sony masz niepowtarzalną okazję poznać tajniki fotografii lustrzankowej. Zapraszamy do zapoznania się z treścią przygotowanych przez nas materiałów, w tym z serią filmików instruktażowych, w których staramy się omówić różne tematy, poczynając od fotografii portretowej, poprzez zdjęcia architektury, na ujęciach we wnętrzach kończąc. Niezależnie od tego, jakim aparatem się posługujesz, udzielimy Ci cennych wskazówek, by wykonywane przez Ciebie zdjęcia były bardziej profesjonalne
    Może się czepiam, ale WTF is fotografia lustrzankowa?!? Zwłaszcza, że "Niezależnie od tego, jakim aparatem się posługujesz" ???:
    Mi fotografia lustrzankowa i nasza-klasa kojarzą się z jednym:

Być może po tych warsztatach sony i po zagłębieniu się w tajniki takiej fotografii więcej będzie takich zdjęć:

Mam nadzieję, że nie uraziłem tym autora zdjęcia- chciałem znaleźć dobre zdjęcie z wykorzystaniem odbicia osoby w lustrze.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kogut Zobacz posta
    Pewnie, że się czepiasz :-D
    Termin ten, to przejaw tzw. "żywego języka"; ktoś wbija gwoździe - gwoździuje, ktoś filmuje kamerą - kameruje, fotograf robi fotografie - fotografuje, a normalny człowiek robi fotki kompaktem albo telefonem. Technika jest jednak bardziej róznorodna niż "normalny" człowiek potrzebuje,więc są też i lustrzanki. Z racji tego, że zdjęcia z lustrzanek często nie są takie jak u "fotografa", ale inne niż "normalne", stąd termin "fotografia lustrzankowa".
    Ale co ja tu gadam jak robota czeka. Lustrzankowałem ostatnio i teraz mam kupę roboty, że by przekomputerować wszystko.
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna Awatar klisu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Lustrzankowałem ostatnio i teraz mam kupę roboty, że by przekomputerować wszystko.
    Rawisz czy jotpegujesz?

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nasza Klasa to jedno, ale Allegro to już zupełnie inna bajka :-)
    W poszukiwaniu wózka dla dziecka natknąłem się na taka fotkę
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Strona 328 z 606 PierwszyPierwszy ... 228278318326327328329330338378428 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów