Fragment opisu aukcji na ebay-u:
The EOS-5D is the first consumer 13 megapixel camera to be full-frame. The build is solid and people look at it and ask are you a professional?
I wszystko jasne... :-)
5D
http://www.avestom.com/pl_texts.htm
"Oto pewne przydatne uwagi i ostrzeżenia odnośnie cyfrowych lustrzanek (moje i z forów dyskusyjnych)
- Uwaga! matryca aparatu cyfrowego jest bardzo wrażliwa na słońce. Unikaj robienia zdjęć słońca, nawet przy krótkich czasach. Może to się zakończyć trwałym uszkodzeniem aparatu.
- Bramki na lotniskach. Przy przepuszczeniu dysku ze zdjeciami, w krajach europejskich i w USA jedynki zamieniaja sie z zerami i wychodzi negatyw. Jest to stosunkowo proste do odwrocenia - robisz z automatu inwersje w PS i jest OK. Gorzej z krajami bylego ZSRR - tam maszyny sa bardzo stare i zamieniaja 1 na zera, ale zer nie ruszaja i masz same zera. Efekt jest taki, ze wychodza monochromy. Pol biedy, gdy zamieni sie na czarno-bialy. Gorzej, gdy nap na zielono-czerwony. Trudno jest wtedy cos z tym zrobic."
Hehe też slyszałem to pytanie na Krecie. Niemcy bardzo byli zaaferowani moją zgripowaną 350tka z podpięta Sigmą 70-300 ;-) i Velbonem Sherpą. Na pytanie: Are you professional photographer ? odpowiadalem zgodnie z prawda: No, I'm an amateur.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Mnie w Portugalii zaczepiła banda Angoli, jeden z nich chcial sie wykazac, i zaczal dowodzic mojego profesjonalizmu na podstawie podpiętego wówczas obiektywu... Traf chciał, że był to nieszczęsny Tamron 70-300. Jak powiedziałem co można zrobić z tym szkłem, ulotnili się zakłopotani![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa