A z chipem wklejanym to jest odlot! Okazuje się ,że te programowalne i nieprogramowalne niezależnie od producenta mogą i robią jaja wklejone bezpośrednio do Samyanga.Czy to oznacza,że nie ma chipa,który pracuje z Samyangiem?Ależ oczywiście,że jest tylko nie ma go w sprzedaży:-D
Kupiliśmy chwile temu na ebayu od dwóch producentów/singapur i hongkong/ większą ilość chipów programowalnych i nieprogramowalnych(pomijam tu jaja z celnikami,bo zażyczyli sobie 22%vatu+6%cła,a do wartości przesyłki doliczyli sobie koszty przesyłki i ubezpieczenia,a faktura po chińsku!)no i jak chipy doszły to mimo zapewnień sprzedawców z ebaya,że będą działać na Samyangu, chipy wklejone"na lekko" na taśmie dwustronnej zgodnie z szablonem oczywiście,zaczęły wariować!Wyświetlały się wszystkie wartości przesłony bez dotykania niczego.Na nic żadne próby wprowadzenia danych-do tych programowalnych,no uznaliśmy że nie bez powodu sam producent niczego nie wkleił do tego .No,ale żeby zjechać skośnookich wystosowałem do nich"odpowiedniego"e-maila.Ten z Singapuru oczywiście nas olał i myslałem,że też będzie to samo z tym z HK...,a tutaj tydzień temu doszedł pocztą lotniczą od niego list,a w nim testowy chip,którego jeszcze nie ma w sprzedaży
Wersja testowa chipa programowalnego EOS z załączonym protokołem uwag do odesłania do producenta.Ma on kosztować podobno ponad 30USD i ma trafić na rynek za kilka miesięcy.Wygląda "normalnie" może tylko styki są bardziej platynowe niż miedziane.
Wkleiliśmy to komisyjnie :-D na razie tylko na taśmie dwustronnej ...no i po wprowadzeniu danych do chipa wydaje się że wszystko działa! Nie wiem czy tu mozna podawać namiary na tego producenta,ale może ci którzy siedzą w temacie będą wiedzieli o którego producenta chodzi.
Rong Hu
West Road 213
Guangzhou Guangdong
China 510000
Żeby było jasne tych chipów testowych darmowych nie dostaniecie(sprawdzone,było ich 200szt na cały świat )ale gdyby ktoś zetknął się z jakimś nowym wytworem tego producenta to polecam.