Cytat Zamieszczone przez dudzi90 Zobacz posta
A wracając do samych obiektywów, chciałbym się spytać posiadaczy tamrona, jak to jest z tym nietrafiającym AF-em i odwzorowaniem barw. Czytałem, że tamron ma tendencje do ostrzenia parę centymetrów przed obiektem (oczywiście mowa o sprawdzonych pod względem ostrości sztukach), a barwy.. o barwie czytałem, że wpada w brąz. Jak to jest na prawdę?
Witam!
Tamrona 17 - 50 kupowałem u Cichego, wcześniej umówiłem spotkanie, jak przyszedłem czekał na mnie sprawdzony egzemplarz. Ze spokojem mogłem sprawdzić jak ostrzy na moim 400d, nie było żadnych problemów. AF uważam za dość żwawy jak na wiertarkę, trafia precyzyjnie, obiektyw mam około półtora roku i śmiga doskonale.
Co do kolorów, powiedział bym, że w świetle żarowym raczej żółć lub bardziej pomarańcz wychodzi, ale to może być wina WB aparatu, po korekcji rawów jest wszystko w porządku.
Z kolegą porównywaliśmy kolory do 50 1.8 Canona i powiem, że różnicy nie widać; chciałem przez to powiedzieć, że są naprawdę dobre.
Jeśli nie wiesz jaki zakres jest dla Ciebie najlepszy weź Tamrona (ale tylko z dobrego źródła), nie zawiedziesz się.
Pozdrawiam.