Witam.(jeśli temat jest na złym forum to przepraszam, ale nie znalazłam lepszego miejsca na pytania związane z modelem 1000d)
problem wygląda tak:
wszystko zaczeło sie od..niczego. Kupiony w październiku aparat, zaczął sie psuć w lipcu. Nagle przestawiły się style obrazu. Zdjęcia wychodziły rózowezielone/czarno-białe/czarno-białe z małymi kolorowymi elementami. Dodatkowo pojawił sie error 99. Nic nie pomagało. Ani powrót do ustawien fabrycznych, ani zdejmowanie obiektywu, wyjmowanie karty, wyjmowanie baterii. Nic. Po kilku godiznach od pojawienia sie problemu, wszystko jakby wróciło do normy. Style Obrazu znowu były takie jak poprzendio itd., ale nadal pojawiał sie error 99. Na szczescie, udało sie na to znaleźć rade -> wyjąć włożyc akumulator. (co poprzendio nie działało)
Dodatkowo prawie nigdy nie udaje się tego apartu podłączyc do komputera. Co dziwne, jedynie do mojego, u siostry działa. Więc winę mozna zrzucic na komputer. Niestety, po podłączeniu aparatu firmowym kablem do odtwarzacza video/dvd, na telewizorze pojawia sie owszem obraz, ale czarno biały. Zarówno przeglądanie zdjęć jak i menu. Gdy podłączam Starego Canona PowerShot, wszystko działa ok.
Problem nr 3-> oddałam sprzed do oficjalnego warszawskiego serwisu. Wymieniono płytę głowną. Niestety co jakis czas, co prawda nie ma erroru 99, ale przy probie zrobienia zdjecia, słychac spust migawki, ale ekran jest czarny. Należy wyjąc i włozyc akumulator. Co dalej?
dziekuje za uwage i licze że ktoś mi pomoze. Gwarancja kończy mi sie za miesiąc, więc obawiam sie, że moge nie zdąrzyć, a opłaty za ponowną wymiane płyty głownej moga nieco przekroczyc moje mozliwosci
Justyna