Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: zakup 300d ...

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie ..

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Zazwyczaj gwarantem sprzętu zakupionego u TIPa jest on sam.
    Sprzęt dostępny u TIPów jest nie bez kozery tańszy - sprowadzany poza oficjalną siecią dystrybucyjną - czyli nie uznawany przez autoryzowany serwis.
    Wybierając w takim razie zakup sporo tańszego sprzętu u TIPa radzę korzystanie ze sprzedawców sprawdzonych i polecanych (nawet jeśli cena u niech nie jest najatrakcyjniejsza).

czyli trzezwo myslac nie ma gwarancji

to jaki jest ses kupowania u tipa jak mozna i taksamo kupic uzywany ??

to jak sam pojade w niemcy i kupie 300d sklep wystawi mi gwarancje i paragon .... wracam do Polski i gwarancja jest ??

Coś już napisał

Domyślnie ..

jest - nawet 2 lata
    jak kupisz w sklepie u nas masz jedynie 1 rok

ta jak gosc pojechal w niemcy i trafil promocyje -kupil 10szt

wraca do Polski i na allegro sprzedaje to tesz mam gwarancje ?? jak ja od niego kupie ... tez mam ??

,..............NO NIE kumam jak to jest ............i pewnie nie kupie 300D a tak mnie siem mazy .............

,.........................................hooolera jasna

Ryszard
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeredrecki
    ta jak gosc pojechal w niemcy i trafil promocyje -kupil 10szt

wraca do Polski i na allegro sprzedaje to tesz mam gwarancje ?? jak ja od niego kupie ... tez mam ??

,..............NO NIE kumam jak to jest ............i pewnie nie kupie 300D a tak mnie siem mazy .............

,.........................................hooolera jasna
    gwarancja jest wazna z dowodem zakupu - ale jak gosc ma tylko jedna zbiorcza ...

Początki nałogu

Domyślnie

Jak gośc ma tylko zbiorczy paragon/dowód zakupu w Niemczech to niestety serwis w Polsce Ci tego na gwaracji nie naprawi. Będzie trzeba sprzęt do sprzedawcy wysłać a on prawdopodobnie będzie go wiózł do Niemiec...Chyba że przywiózł 10 aparatów i na kazdy ma osobny paragon z niemieckiego sklepu i do tego gwarancję poprawnie wypełnioną - wtedy dostjesz od TIpa taki zestaw i w razie czego serwis na gwarancji w Polsce przez rok a potem drugi rok w Niemczech.

Początki nałogu

Domyślnie

a tak na gorąco - przejrzałam teraz ofertę w sklepie, gdzie miesiąc temu kupowałam 350d i powiem sczezrze nie ryzykowałabym żadnego zakupu u TIPa. oferta na dziś to 300d za 2639 i 350d za 3306 ( cholera przez ten miesiąc potaniał o 2 stówy!!!). Czasem (często) lepiej dopłacic te 200-300zł i miec pewnośc że nie będzie niespodzianek z gwarancją i będzie ona 100% bezpłatna - wysyłając za pośrednictwem TIPa do Niemiec musisz pokryc koszty kuriera do TIPa - no chyba że mieszka za rogiem.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Jak gośc ma tylko zbiorczy paragon/dowód zakupu w Niemczech to niestety serwis w Polsce Ci tego na gwaracji nie naprawi.
    Naprawi. To czy zbiorczy paragon czy pojedynczy to zadna roznica.
    Kwestia tylko w tym czy TiP udostepni ci na potrzeby wysylki/zaniesienia do serwisu taki paragon zbiorczy?
    Wiekszosc TIPow woli prosic kupujacych by ewentualne uszkodzone sprzety odsylac do nich a gwarancje oni realizuja (nawet jesli jest to eurogwarancja czyli honorowana w Polsce).
    Dlaczego?
    Wlasnie z powodu rachunkow zbiorczych i ewentualnego ryzyka udostepniania ich, w tym takiego ryzyka ze klient pozna prawdziwa cene kupionego sprzetu czyli "ile to TIP na tym zarabia"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Naprawi. To czy zbiorczy paragon czy pojedynczy to zadna roznica.
    Kwestia tylko w tym czy TiP udostepni ci na potrzeby wysylki/zaniesienia do serwisu taki paragon zbiorczy?
    Wiekszosc TIPow woli prosic kupujacych by ewentualne uszkodzone sprzety odsylac do nich a gwarancje oni realizuja (nawet jesli jest to eurogwarancja czyli honorowana w Polsce).
    Dlaczego?
    Wlasnie z powodu rachunkow zbiorczych i ewentualnego ryzyka udostepniania ich, w tym takiego ryzyka ze klient pozna prawdziwa cene kupionego sprzetu czyli "ile to TIP na tym zarabia"
    I tu śViteziowi przyznam rację.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    śViteziowi
    Nie wiem co ci sie wydaje ale przekrecanie mojego nicka wcale nie wydaje mi sie zabawne a wrecz namietnie z tym walcze .
    Tak wiec nie rob tego wiecej - prosze...

Coś już napisał

Smile podziekowania

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    .
    wlasnie dzis zanabylem body 300d (carne) od kolegi --CICHY-- (osobiscie ja byl u niego) tranzakcje jak naj bardziej na duuuzy + ... serdecznie polecam ... "NEGATYWA" http://www.negatyw.org
    p.s. tylko nie mam polskiej instrukcji ... ( pewnie nie wziol ja ) ...

pozdrawiam i wiiielkie dzieki
    Ostatnio edytowane przez czeredrecki ; 02-09-2005 o 17:25

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

jest - nawet 2 lata
    jak kupisz w sklepie u nas masz jedynie 1 rok
    2 lata pod warunkiem, że bedziesz naprawiał w Niemczech. O ile mi wiadomo to tzw eurogwarancja jest honorowana przez Canon polska ale tylko na 1 rok.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów