Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: zakup 300d ...

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    jest - nawet 2 lata
    jak kupisz w sklepie u nas masz jedynie 1 rok
    2 lata pod warunkiem, że bedziesz naprawiał w Niemczech. O ile mi wiadomo to tzw eurogwarancja jest honorowana przez Canon polska ale tylko na 1 rok.

Ryszard
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeredrecki
    ta jak gosc pojechal w niemcy i trafil promocyje -kupil 10szt

wraca do Polski i na allegro sprzedaje to tesz mam gwarancje ?? jak ja od niego kupie ... tez mam ??

,..............NO NIE kumam jak to jest ............i pewnie nie kupie 300D a tak mnie siem mazy .............

,.........................................hooolera jasna
    gwarancja jest wazna z dowodem zakupu - ale jak gosc ma tylko jedna zbiorcza ...

Początki nałogu

Domyślnie

Jak gośc ma tylko zbiorczy paragon/dowód zakupu w Niemczech to niestety serwis w Polsce Ci tego na gwaracji nie naprawi. Będzie trzeba sprzęt do sprzedawcy wysłać a on prawdopodobnie będzie go wiózł do Niemiec...Chyba że przywiózł 10 aparatów i na kazdy ma osobny paragon z niemieckiego sklepu i do tego gwarancję poprawnie wypełnioną - wtedy dostjesz od TIpa taki zestaw i w razie czego serwis na gwarancji w Polsce przez rok a potem drugi rok w Niemczech.

Początki nałogu

Domyślnie

a tak na gorąco - przejrzałam teraz ofertę w sklepie, gdzie miesiąc temu kupowałam 350d i powiem sczezrze nie ryzykowałabym żadnego zakupu u TIPa. oferta na dziś to 300d za 2639 i 350d za 3306 ( cholera przez ten miesiąc potaniał o 2 stówy!!!). Czasem (często) lepiej dopłacic te 200-300zł i miec pewnośc że nie będzie niespodzianek z gwarancją i będzie ona 100% bezpłatna - wysyłając za pośrednictwem TIPa do Niemiec musisz pokryc koszty kuriera do TIPa - no chyba że mieszka za rogiem.

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

Rozwiarze problem Kupilem w niemczech, uszkodzil sie - lustro, wyslalem dhl'em do sklepu gdzie kupilem na ich koszt po 3 tygodniach wrocil naprawiony i wszystko spokojnie mozna kupywac w Hamburgu jest serwis do nich tez bezposrednio na ich koszt mozna slac ale musi byc dowod zakupu.
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Początki nałogu

Domyślnie

Zgoda esenpe ale jak paragon od aparatu jest u TIPa... to musisz najpierw wysłac sprzęt do TIPa - i to najczęściej odbywa się na koszt klienta - a on wysyła dalej do serwisu czy jakoś inaczej czaruje... :rolleyes:
    350d to mój trzeci aparat i zawsze mnie korciło żeby te 200-300zł zaoszcędzić - przeglądałam oferty TIPów ale zawsze coś było nieteges - najczęściej - własnie brak dowodu zakupu dla mnie. Ale oczywiście nikogo nie zniechęcam do zakupów u TIPa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ci którzy kupili u mnie wiedzą, na jakiej zasadzie i gdzie realizuję się gwarancję. Taka ciekawostka - przez półtorej roku jeszcze się nie popsuło żadne lustro sprzedane przeze mnie (chodzi o Canony ogółem, D70-tki miałem ze 3 w serwisie).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

warto spojrzec na styki od baterii. Jak sa mocno wytarte, znaczy ze czesto byla ona ladowana, wiec i przebieg aparatu jest niemały
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Jak gośc ma tylko zbiorczy paragon/dowód zakupu w Niemczech to niestety serwis w Polsce Ci tego na gwaracji nie naprawi.
    Naprawi. To czy zbiorczy paragon czy pojedynczy to zadna roznica.
    Kwestia tylko w tym czy TiP udostepni ci na potrzeby wysylki/zaniesienia do serwisu taki paragon zbiorczy?
    Wiekszosc TIPow woli prosic kupujacych by ewentualne uszkodzone sprzety odsylac do nich a gwarancje oni realizuja (nawet jesli jest to eurogwarancja czyli honorowana w Polsce).
    Dlaczego?
    Wlasnie z powodu rachunkow zbiorczych i ewentualnego ryzyka udostepniania ich, w tym takiego ryzyka ze klient pozna prawdziwa cene kupionego sprzetu czyli "ile to TIP na tym zarabia"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Naprawi. To czy zbiorczy paragon czy pojedynczy to zadna roznica.
    Kwestia tylko w tym czy TiP udostepni ci na potrzeby wysylki/zaniesienia do serwisu taki paragon zbiorczy?
    Wiekszosc TIPow woli prosic kupujacych by ewentualne uszkodzone sprzety odsylac do nich a gwarancje oni realizuja (nawet jesli jest to eurogwarancja czyli honorowana w Polsce).
    Dlaczego?
    Wlasnie z powodu rachunkow zbiorczych i ewentualnego ryzyka udostepniania ich, w tym takiego ryzyka ze klient pozna prawdziwa cene kupionego sprzetu czyli "ile to TIP na tym zarabia"
    I tu śViteziowi przyznam rację.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów