Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: czego to człowiek nie wymyśli

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Dawno, dawno temu miałem ten sprzęt. Jak się wyszło z tym na ulicę to ludzie uciekali... To był naprawdę snajper - przed zrobieniem zdjęcia trzeba było naciągnąć przysłonę na obiektywie - oddac strzał - i tak za każdym razem...

Uzależniony

Domyślnie

To swietny obiektyw dorownujacy, jezeli nie przewyzszajacy parametrami odpowiedniki Zeissa. Caly zestaw Fotosnajper to naprawde kawal swietnej mysli technicznej. Poluje na taki zestaw w stanie idealnym od ponad pol roku...

Ten zestaw wygral targi fotograficzne w Paryzu, bodajze w 1956 roku. Przez caly okres zimnej wojny byl podstawowym obiektywem uzywanym przez agentow KGB i STASI. Do dnia dzisiejszego nie stracil nic ze swojej funkcjonalnosci. Tym sie robi super fotki, poprostu.
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 02-09-2005 o 07:31

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

ba... chodza w sumie za grosze bo juz za 300 - 350 zl, kupi sie walizeczke z osprzetem...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Coś już napisał Awatar Kyliks
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Miałam to "cudo" - kupiliśmy sobie "rodzinnie" do domku. Niestety wraz ze zmianą sprzętu i przejściem na inne standardy, trzeba się było z tym pożegnać, toteż poszło sobie owo techniczne "stworzonko" na Allegro. Muszę przyznać, że lufa była niesamowita, a i porównywać można wyniki z niej uzyskane z obecnymi tzw. "dobrymi" obiektywami. No i jeszcze coś: jakby na to nie patrzeć i jakby nie oceniać naszych wschodnich sąsiadów, to naprawdę niekiedy udawało im się zrobić takie sprzęciki (fotograficzne również), że mucha nie siada. Mam teraz w domu kolekcję ok. trzydziestu aparatów tzw. "archiwalnych", czy - jak kto woli - dla koneserów. Wiele z tych aparatów jest produkcji rosyjskiej i mimo ewidentnej "wiekowości" nada robią doskonałe zdjęcia. Ot, co...
    EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pozwole sie wtracić... ja dowcip tej aukcji odczytałem tak, ze autor nie wie co sprzedaje, cytat:
    "... - obiektyw TAIR3 - Phs 300mm o ogniskowych 4,5 / 5,6 / 8 / 11 / 16 / 22...."

widzieliscie kiedy takie "ogniskowe"

POZDRAWIAM

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rev
    obiektyw TAIR3 - Phs 300mm o ogniskowych 4,5 / 5,6 / 8 / 11 / 16 / 22...."

widzieliscie kiedy takie "ogniskowe"
    to chyba jakis szerokokatny zoom jest ze swiatlem 300mm

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Swietny zestaw snajperski na bazie kalacha, nie dziwie sie ,ze tylu reporterow ginelo podczas dokumentowania sytuacji wojennych ciekawe jak by wygladal zestaw na bazie rakiety ziemia - ziemia w oczach rosyjskiego konstruktora
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Normalna sprawa kiedyś marzenie każdego fotografa w Polsce

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    Normalna sprawa kiedyś marzenie każdego fotografa w Polsce
    Mieszakm przy granicy z rosja do kalingradu mam 50 km wiec sporo tych wynalazkow bylo na naszym bazarku naogladalem sie , chlopaki sprzedawali obiektywy oddzielnie bo jakos nikomu niepasowala ta kolba
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

To mi przypomina rosyjską ruletkę. Ogniskowe rzedu 4,5, pistolet i jeszcze agent KGB by się przydał. Sprzęt na pewno niezły ale na czasy z lat 90-tych, chyba, że ktoś lubi poeksperymentowac ze starociami.
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów