Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Wsparcie techniczne dla początkującego

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leinad1 Zobacz posta
    mozesz rozwinac te mysl? masz na mysli 16-35 I? chcialbym w najblizszym czasie kupic jakies porzadne szerokie szklo i chetnie poczytam kolejna opinie, tym bardziej, ze patrzac na Twoja stopke sporo tego towaru przerobiles.
    Mogę.. czy to będzie wersja I cz II to już zależy od możliwości finansowych - wersję I można jeszcze dostać.. jest podobno trochę słabsza niż II ale też nie można na nią narzekać.. a 2.8 to nie 4 jak w 17-40 (które notabene trzeba wybierać żeby trafić porządne)..

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Gdzie tutaj mowa o namiastkach? Czy kupowanie innej ogniskowej, ktora jest kupowana pod cropa jest namiastka?

Podobnie odpowiem jak poprzednikowi, tutaj nawet nie chodzi o EF-S'a, a raczej o ogniskowe, dobry zestaw ogniskowych na FF nijak sie ma do cropa.

Oby dwoje bierzcie pod uwage, ze kolega mowi o perspektywie kilku lat nie kilku miesiecy, co do przejscia na FF. Chyba, ze doradzacie mu meczenie sie na ogniskowych pod FF na cropie, ktore w tym wypadku bede ni w pi... ni w oko.
    Ja kupując szkła które się nadają idealnie pod FF (24-105/f4L i potem 35L) kupiłem je do 350d a FF kupiłem po ponad 3 latach robienia na cropie więc też nie za kilka miesięcy.. więc wcale tego nie żałuję.. i nie uważam żeby to było "męczenie się" - kit na szerokim końcu wcale taki zły nie jest więc nie ma co narzekać.. a jak kolega tak bardzo szeroko nie chce to niech kupi 24-105 - świetny spacerzoom, IS trochę rekompensuje słabe światło - miałem go jakieś 3 lata i byłem bardzo zadowolony..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ja kupując szkła które się nadają idealnie pod FF (24-105/f4L i potem 35L) kupiłem je do 350d a FF kupiłem po ponad 3 latach robienia na cropie więc też nie za kilka miesięcy.. więc wcale tego nie żałuję.. i nie uważam żeby to było "męczenie się" - kit na szerokim końcu wcale taki zły nie jest więc nie ma co narzekać.. a jak kolega tak bardzo szeroko nie chce to niech kupi 24-105 - świetny spacerzoom, IS trochę rekompensuje słabe światło - miałem go jakieś 3 lata i byłem bardzo zadowolony..
    No jesli ktos chce szerokiego kata to rzeczywiscie 24-105 mu pomoze . Od wielu osob juz slyszalem, ze 24-105 na cropie jest nijakie, ktos kto chce miec pelny zakres moze o tym szkle zapomniec, chyba ze dokupi Canona 10-22, tylko wtedy na FF znouw nie bedzie pasowac.

Takze Arturs rozumiem, ze Ty tak postapiles, ale malo komu tak naprawde pasuja ogniskowe z FF na cropa i tego chyba nie trzeba tlumaczyc dlaczego.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów