Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Lowepro Nova 200AW - pytania do użytkowników.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie Lowepro Nova 200AW - pytania do użytkowników.

Poruszyłem temat w wątku "W czym nosić sprzęt" ale chętnych do wypowiedzi Userów nie było, mój post zaginął w gąszczu wypowiedzi. Mam nadzieję, że mnie moderatorzy nie zganią...

Rozrosła mi się trochę fotograficzna gadżeciarnia i nie mieści mi się w dotychczas używanej torbie... Czas więc na upgrade torby!

Rozglądam się za jakąś większą torbą od jakiegoś czasu, oglądałem jakiegoś Tamrac'a 8 bodajże ale mi jakoś nie podchodził.
    Na necie obadałem Lowepro Nova 200AW ale nie mam gdzie pomacać tej torby, stąd pytania do użytkowników takowej:

- czy torba rzeczywiście jest taka solidna jak to ponoć Lowepro mają?

- czy pomieszczę w niej:
    . C40D z podpiętym szkłem i gripem,
    . C350D z podpiętym szkłem,
    . dwie lampy typu Speedlite 4xxEX
    . jakieś dodatkowe 2-3 szkła w tym 70-200, itp...

Oraz ogólnie, czy torba jest tak zgrabna jak to przedstawiają jej fotki, nie jest kobylasta??

Proszę zarówno o info jak i o opinie o tej torbie.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Owszem jest solidna - to takie wcześniejsze 5AW. Ostatnio "macałem" ją w sklepie i teoretycznie powinieneś upchać to co podałeś. Piszę "teoretycznie" bo po pierwsze nic nie piszesz jakie będą szkła zapięte do tych body, a po drugie to najlepiej mimo wszystko przy tej ilości "klamotów" sprawdzić to samemu. Teoria teorią, a praktyka często zaskakuje :-).
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Oj ciężko będziesz miał to upchać. jeśli już to jednak Nova 5 AW ale przy tej ilości co podajesz też nie za bardzo,ja te swoje klamoty ze stopki upycham w 5tce tak na styk.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do samej torby to nie mam zastrzeżeń , jest solidna i materiał jak w środku tak i na zewnątrz jest solidny,wygodny pas na ramie z wielką puszystą wstawka.Zapewne są jeszcze inne dobre torby ale nie wypowiadam się bo nie miałem z innymi do czynienia.
    Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 20-08-2009 o 21:40 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Robson01, sbogdan1, dzięki za odpowiedzi!

Kupiłem sobie tę Novę.

Teraz moje odpowiedzi na zadane przez siebie pytania (dla przyszłych pokoleń niezdecydowanych):

P: czy torba rzeczywiście jest taka solidna jak to ponoć Lowepro mają?
    O: tak, jest solidna

P: czy pomieszczę w niej:
    . C40D z podpiętym szkłem i gripem,
    . C350D z podpiętym szkłem,
    . dwie lampy typu Speedlite 4xxEX
    . jakieś dodatkowe 2-3 szkła w tym 70-200, itp...
    O: Mieści się.

P: Oraz ogólnie, czy torba jest tak zgrabna jak to przedstawiają jej fotki, nie jest kobylasta??
    O: Torba jest już duża ale jeszcze zgrabna. Nie jest kobylasta.

Dla zainteresowanych tą torbą, a niezdecydowanych spłodziłem szybko mały review:

W każdym razie ja jestem zadowolony i polecam tę torbę szczerze!!
    Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 15-10-2009 o 20:08
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja tylko dodam, że mam Novę 190 AW, po 3 odpadnięciu paska na ramię skleiłam te cholerne karabinki taśmą -- przez co nie mogę zmieniać ułożenia pasa (jest profilowany) w zależności czy noszę torbę na ramieniu czy "na skos".

Poza tym ja przy 5kg wymiękam, właśnie leci do mnie sling tamraca ;-)

Ale jeżeli chodzi o ergonomię to torba bardzo fajna i bardzo solidna oprócz tych badziewiastych karabinków.

Pakuję do niej: 40d + S18-50/2.8 + C70-200/4 + Samyang 8mm + C50/1.8 + raynox + 5 pudełek filtrów + gruszka + ładowarka, przy czym dla mnie wielką zaletą jest wymienne pakowanie body z podpiętymi różnymi obiektywami -- nie muszę zmieniac obiektywu żeby schować sprzęt.

AMMarshall -- zwróć uwagę czy Ci ta ruchoma część od karabinków nie przeskakuje na zewnętrzną stronę karabinka. Jak upada rozpięta torba (bo akurat zmieniałam obiektyw) to nie jest fajna sprawa... Dobrze, że w miarę niska jestem ;-)
    Ostatnio edytowane przez najeli ; 15-10-2009 o 20:21
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Uprawnienia umieszczania postów