Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 141

Wątek: nicon d200 is coming :

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    Jak mozna modyfikowac cos czego nigdy nie bylo? to chyba tylko inzynierowie nikona tak potrafia
    Nie bylo nigdy matrycy CMOS?!? Znaczy Canon co ma w puszkach?

sv
    Guest

Domyślnie

pn_ , zobacz sobie dowolna transmisje z pilki noznej; zobaczysz tylko biale elki
    w dlugich objektywach do sportu jest canon, potem dlugo nic i dalej nikon. jedyny sensowny aparat do sportu to 1d mk II, chyba, ze ktos lubi 4 mpix i gowniany balans bieli, to moze sobie kupis d2h

sv
    Guest

Talking

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Nie bylo nigdy matrycy CMOS?!? Znaczy Canon co ma w puszkach?
    wybacz, musialem cie nie zrozumiec. nie wiedzialem, ze nikon modyfikuje cmos Canona

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Wiem skądinąd (i na to mam dowody), że w Polsce, gdzie choćby z racji ubóstwa pragmatyzm jest szczególnie w cenie, zdecydowana większość zawodowych fotoreporterów wycofuje się z rynku Nikona. Zdziwiłbym się, gdyby w bogatszym świecie było inaczej
    W ogole nie wiem jak jest w Polsce, za rzadko bywam.

Tutaj zwycieza pragmatyzm - szkla, nizsza cena, rozsadna polityka Nikona dla firm - upusty, dobra obsluga, zastepcze aparaty i akcesoria w razie jakichkolwiek problemow ludzi zarejestrowanych jako prof. (tutaj sa to ludzie majacy przynajmniej dwa body i trzy szkla Nikona, takze ludzie prywatni).

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nikon produkowal juz kiedys jfet'y (to te 4mpix z d2h bodajze), ktore sa bardzo podobne do cmos'a. Byc moze kontynuuja ta technologie. Mozna o tym napisac ze to modyfikacja cmos'a, gdyz zmiany polegaja ponoc jedynie na zwiekszeniu szybkosci (nie chcialo mi sie wnikac).
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

wybacz, musialem cie nie zrozumiec. nie wiedzialem, ze nikon modyfikuje cmos Canona
    W ogole masz problem widze z czytaniem ze zrozumieniem.

Lopatologicznie:

<BEGIN>
    1. Jest CMOS
    2. Sa CMOSy kilku producentow
    3. Jest Nikon
    4. Dzierga swojego CMOSa, pierwszego w zyciu :-)
    5. Cos tam unowoczesnia w stosunku do innych producentow
    <END>

W razie niezrozumienia proponuje aspiryne.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tutaj zwycieza pragmatyzm - szkla, nizsza cena, rozsadna polityka Nikona dla firm...
    Wijesz się niczym piskorz W ogóle bowiem nie odpowiedziałeś na moje pytanie :-(

sv
    Guest

Domyślnie

Tutaj zwycieza pragmatyzm - szkla, nizsza cena, rozsadna polityka Nikona dla firm - upusty, dobra obsluga, zastepcze aparaty i akcesoria w razie jakichkolwiek problemow ludzi zarejestrowanych jako prof. (tutaj sa to ludzie majacy przynajmniej dwa body i trzy szkla Nikona, takze ludzie prywatni).

powiedz to na forum nikona. tam maja taki dlugi watek na temat serwisu, chlopcy sie uciesza, ze jest tak dobrze

troche mnie wku...wia takie gadanie: tutaj to, tutaj tamto, co ty myslisz, ze w my TUTAJ w trzecim swiecie zyjemy. jak ci tam tak dobrze, to czego piejesz na tym forum? moge ci podac linka do niemieckiego forum nikona, tak zostaniesz wysluchany w gronie podobnych do ciebie posiadaczy d70. pomazycie sobie wspolnie o nieistniejacym d200.

czytuje niemieckie fora nikona i widze jak sie powoli wyludniaja, bo wiekszosc przesiada sie na canony. przestan wypisywac te dyrdymaly.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Wijesz się niczym piskorz W ogóle bowiem nie odpowiedziałeś na moje pytanie :-(
    Nie odpowiedzialem, bo nie wiem, co ty powinienes kupic. :-)

Ja na dzien dzisiejszy kupilbym do reportazu Canona

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

troche mnie wku...wia takie gadanie: tutaj to, tutaj tamto, co ty myslisz, ze w my TUTAJ w trzecim swiecie zyjemy.
    Wcale tak nie mysle. Nie wiem skad wyciagnales taki wniosek, poczytaj uwaznie wczesniejsze posty, bo po poscie z CMOSem widze, ze nie zawsze rozumiesz co czytasz.

jak ci tam tak dobrze, to czego piejesz na tym forum?
    Dyskutuje, Kolego bardzo dobrze wychowany, poniewaz jestem sympatykiem Canona i fotografii w ogolnosci, a moze nawet kiedys przyszlym uzytkownikiem jakiejs puszki Canona.

Moge ci podac linka do niemieckiego forum nikona, tak zostaniesz wysluchany w gronie podobnych do ciebie posiadaczy d70
    Nie potrzebuje, znam i udzielam sie.

pomazycie sobie wspolnie o nieistniejacym d200.
    Ja nie pomarze, jako skromny amator jestem zadowolony ze swojej puszki, zaspokaja ona moje potrzeby.

czytuje niemieckie fora nikona i widze jak sie powoli wyludniaja, bo wiekszosc przesiada sie na canony.
    Widocznie czytujemy jakies inne fora, bo moje sie nie wyludniaja. Moze jakis link do takiego wyludniajacego sie forum?

przestan wypisywac te dyrdymaly.
    Ta napastliwosc to dlatego, ze wyrzucili Kolege z zaprzyjaznionego forum za wyzywanie ludzi?

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów