Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 141

Wątek: nicon d200 is coming :

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zaraz wyjdzie ze trolluje, ale nikon jak narazie to lata problem a nie eliminuje zrodlo. Sorry... Wbudowanie "Noise Image" w puszke to jednak nie jest lekarstwo a jedynie zamaskowanie problemu.
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hmm, maks. ISO 800? Coś czuję, że to będzie beta (alfa ) test pierwszego CMOSa Nikona - ze wszystkimi tego konsekwencjami ;-) A poza tym, aparat jak aparat.. poziom +/- 20D. Plus za rozdzielczość, minus za ISO, poza tym ta sama liga. Jeśli będzie w podobnej cenie to pewnie nawet trochę sprzedadzą :-)
    Przeciez jeszcze nie wyciekly dane D200. Chyba, ze mowisz o tym fake, rozpowszechnionym w europie przez pewien austriacki serwis :-)

Nikon planuje wypuscic D200 z matryca CMOS wlasnej produkcji o wymiarach DX, ale jakas podobno zmodyfikowana.

Trwaja tez prace nad wlasnym FF, ale jeszcze sa slabo zaawansowane.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Skoro to jest dla Ciebie taki ważny argument w dyskusji jak ta nagroda, to dodam np. , że 350D również otrzymał "EISA European Camera Awards 2005/2006" a 1D Mk II "EISA European Professional Camera of the Year 2004 - 2005". I co z tego?
    Znaczy Canon ma lepszego trabanta do zabawy, a Nikon lepszego profa do cykania

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Trwaja tez prace nad wlasnym FF, ale jeszcze sa slabo zaawansowane.
    Szczęśliwie żyjemy w wolnym świecie (z małymi wyjątkami :wink: ), tak więc klienci po prostu głosują nogami. Co widać...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Szczęśliwie żyjemy w wolnym świecie (z małymi wyjątkami :wink: ), tak więc klienci po prostu głosują nogami. Co widać...
    Raczej portfelem, hihi :-)

I tak jest dobrze. Kazdy wybiera, co mu odpowiada. A nie jak kiedys, Zenit, Zenit, Zenit, Zenit... I pare rodzynkow z Praktica. :-)

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    z małymi wyjątkami
    Raczej, niestety, z duzymi :-(

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Raczej portfelem, hihi :-)
    Raczej, niestety, z duzymi :-(
    A tej myśli, przyznam się, że nie zrozumiałem. Znaczy, że kupują (w domyśle niesłusznie) to co drogie, a kiepskie. Czy może to co tanie, a badziewne?

sv
    Guest

Domyślnie

Znaczy Canon ma lepszego trabanta do zabawy, a Nikon lepszego profa do cykania
    zobacz sobie dowolne zawody sportowe, a zobaczysz co wybieraja profesjonalisci

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    zobacz sobie dowolne zawody sportowe, a zobaczysz co wybieraja profesjonalisci
    Ostatnio w Schlossparku w Wiesbaden byly miedzynarodowe zawody hippiczne i Canonierow i Nikoniarzy bylo, tak na oko, plus minus kciuk, po rowno.

Za to studyjni tutaj preferuja Fujifilm i Nikona. Ci znaczniejsi (i zasobniejsi) Hasselblada z cyfrowym tylem za jedyne 19000 euro :-)

sv
    Guest

Domyślnie

Nikon planuje wypuscic D200 z matryca CMOS wlasnej produkcji o wymiarach DX, ale jakas podobno zmodyfikowana.
    Jak mozna modyfikowac cos czego nigdy nie bylo? to chyba tylko inzynierowie nikona tak potrafia

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ostatnio w Schlossparku w Wiesbaden byly miedzynarodowe zawody hippiczne i Canonierow i Nikoniarzy bylo, tak na oko, plus minus kciuk, po rowno.
    Jak pisałem ostatnio, byłem w strefie zero na koncercie Jarre'a. Widziałem wielu profi, z różnych krajów. I tylko jednego nikoniarza!
    Może inaczej. Załóżmy (hipotetycznie niestety), że mam nieograniczone możliwości finansowe. Co powinienem kupić do reportażu, aby wybór ten był racjonalny?
    Jaki jest podtekst tego pytania. Wydaje mi się, acz nie mam oczywiście na to żadnych dowodów popartych badaniami, że klientami dSLR Nikona są ludzie "umoczeni" w wyśmienite, może nawet najlepsze na świecie, szkła tego producenta, które posiadają jeszcze z epoki korpusów analogowych. Wiem skądinąd (i na to mam dowody), że w Polsce, gdzie choćby z racji ubóstwa pragmatyzm jest szczególnie w cenie, zdecydowana większość zawodowych fotoreporterów wycofuje się z rynku Nikona. Zdziwiłbym się, gdyby w bogatszym świecie było inaczej

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów