nikos ma teraz problem co wsadzic do d200, zeby choc zblizyl sie do 5d. jezeli prawda jest, ze d200 ma tylko iso 800, to po co komu taki aparat w dzisiejszych czasach?
nikos ma teraz problem co wsadzic do d200, zeby choc zblizyl sie do 5d. jezeli prawda jest, ze d200 ma tylko iso 800, to po co komu taki aparat w dzisiejszych czasach?
Nie wiadomo do czego zdaniem Nikona on ma być przeznaczony. Jeśli do fotografii studyjnej (moda itp.), to nie ma problemu, ale do reportażu (a przecież tutaj głównie używa się profesjonalnych SLR/dSLR) w rzeczy samej to on się nie będzie kwalifikował.Zamieszczone przez sven
ale przeciez ma 1/8000 sZamieszczone przez Jurek Plieth
czyli pewnie do reportazu, ale tylko wtedy kiedy jest ladna pogoda
![]()
No puszka 5D to nie przesadzajmy, przy tych pieniadzach to hmm, hmm. Nie ma do czego sie zblizac.Zamieszczone przez sven
A jezeli mowisz o FF, to owszem. Plus - brak przelicznika dla obiektywow. Ale wazne jest tez co bedzie na wyjsciu, a to nie tylko od FF zalezy.
D2X nie ma FF, a z 1Ds wygrywa jakoscia zdjec.
co do ceny 5d; zdziwilem sie, ze canon tak tanio wycenil te puszke. gdzie masz ff za 3000 $? u nikona; smiech na sali.Zamieszczone przez pn_
D2x wygrywa jakoscia zdjec z 1ds mk II? chyba na forum nikonamam d2x i wiem, ze do jakosci zdjec 1ds mk II to mu troche brakuje.
juz ty sie nie boj co wyjdzie z 5d; jak masz do niego co podpiac to wychodzi sam miod![]()
a widziales sample nikona z d2x? czytales jak brac nikonowa wlosy z glowy rwala na forach internetowych?Zamieszczone przez pn_
w sieci jest juz sporo zdjec z 5d, rowniez przy 3200 iso. przepraszam, zapomnialem, ze ty niewiesz co to jest iso 3200 (to jest to co u nikona konczy sie na 800).
Widzialem fotki 5D. Wrzucone na premiere, coby sie pochwalic. Zenada.Zamieszczone przez sven
Akurat ja faktycznie nie wiem, u mnie konczy sie na 1600 (ale mam +/- 5EV haha :-)). Ale ja jestem skromnym amatorem, w analogu nigdy nie podskoczylem ponad ISO 200, a teraz ponad 400, no pare razy cyknalem 640 i 800.Zamieszczone przez sven
Jak kiedys bede potrzebowal, to kupie Canona :-)
sorka ale jesteś jakimś wysłannikiem piekieł czyt. NIKONA ds. obniżania morale czy co?!Zamieszczone przez pn_
ofcoz bez urazy![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |