Pokaż wyniki od 1 do 10 z 141

Wątek: nicon d200 is coming :

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Coby tylko na swoich testach ISO i Fotomagazine nie polegac, zajrzalem na dpreview co tam pisza:

"
    As well as shooting our studio test scene at each camera's lowest sensitivity we also shot it higher sensitivities (ISO1600, przyp. PN). As you can see from the crops below all of the cameras use a combination of reduced sharpening and/or noise reduction. The cleanest image with the most retained detail is from the Nikon D50 closely followed by the Canon EOS 350D and the Nikon D70s.
    "
    Zgadza się oczywiście - nikon 50 to postęp w kategorii szumienia tylko podobno kosztem innego filtra i oprogramowania . Trochę to dziwne ale nie wiem dlaczego aparat z nizszej półki czyli d50 szumi mniej niż d70s ?? Gdyby Nicon znalazł w końcu receptę na to to kto wie .... z tego co widziałem to w 200d iso tylko do 800 więc chyba nie bedzie dużo lepiej ale może lepiej kosztem ostrości jak w d50. W sumie według mnie nicon troszeczkę odstaje w wyścigu i jakiś ruch do przodu bardzo by się przydał - większa konkurencja to zawsze wybór i niższe ceny dla nas konsumentów
    Ostatnio edytowane przez Semtex ; 01-09-2005 o 18:38
    5d + L plecak

Uprawnienia umieszczania postów