Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 141

Wątek: nicon d200 is coming :

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Wcale nie musisz, ale podajesz wiek 2 lata, co wydaje mi się mało prawdopodobne. Chociaż nigdy nie wiadomo...
    Aha, chodzi ci o moje dane, nie o avatar.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_

Skad wiesz? Ja widzialem fotki zaprezentowane przez Canona, ehem, ehem, buhahahaha
    a widziales sample nikona z d2x? czytales jak brac nikonowa wlosy z glowy rwala na forach internetowych?

w sieci jest juz sporo zdjec z 5d, rowniez przy 3200 iso. przepraszam, zapomnialem, ze ty niewiesz co to jest iso 3200 (to jest to co u nikona konczy sie na 800).

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    a widziales sample nikona z d2x? czytales jak brac nikonowa wlosy z glowy rwala na forach internetowych?
    Widzialem fotki 5D. Wrzucone na premiere, coby sie pochwalic. Zenada.

Cytat Zamieszczone przez sven
    przepraszam, zapomnialem, ze ty niewiesz co to jest iso 3200 (to jest to co u nikona konczy sie na 800).
    Akurat ja faktycznie nie wiem, u mnie konczy sie na 1600 (ale mam +/- 5EV haha :-)). Ale ja jestem skromnym amatorem, w analogu nigdy nie podskoczylem ponad ISO 200, a teraz ponad 400, no pare razy cyknalem 640 i 800.

Jak kiedys bede potrzebowal, to kupie Canona :-)

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze jedno życzę wszystkim Nikonowcom porządnego GRIPA w tym nowym d200 bo jak narazie ten co jest nieoryginalny do d70 wygląda jak dodatek z firmy Wader produkującej samochody dla chłopaków
    5d + L plecak

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex
    Jeszcze jedno życzę wszystkim Nikonowcom porządnego GRIPA w tym nowym d200 bo jak narazie ten co jest nieoryginalny do d70 wygląda jak dodatek z firmy Wader produkującej samochody dla chłopaków
    No co ty, do D70 nie ma gripa. Jest tylko jakis "wygladacz" dla niedowartosciowanych :-) z plastiku ala trabant. :-)

Ale z drugiej strony, ta malutka zabawka, no, jak jej tam, 350D, z gripem to tez pociesznie wyglada :-)

No ale chociaz jest to grip z prawdziwego zdazenia.
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 01-09-2005 o 21:20

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja osobiscie wyzej cenie zdanie ekspertow z 18 krajow, od zdania Kolegi. ;-)
    Ależ to nie jest tylko moje zdanie! Obydwaj mamy dostęp do internetu, więc co za sztuka wygooglać. A sam aparat jest boski - kapitalny obiektyw, niezwykle ergonomiczna budowa i ten wspaniały korpus! Magnezowy szkielet oblany dobrym tworzywem - po prostu bajka.
    A te testy i związane z nimi nagrody są tak konstruowane aby nikogo nie skrzywdzić; przecież czytasz je nie od dzisiaj, więc zdajesz sobie z tego sprawę. Oczywiste jest dlaczego tak się dzieje, więc nie będę niepotrzebnie nadwyrężał klawiatury.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Widzialem fotki 5D. Wrzucone na premiere, coby sie pochwalic. Zenada.

Akurat ja faktycznie nie wiem, u mnie konczy sie na 1600 (ale mam +/- 5EV haha :-)). Ale ja jestem skromnym amatorem, w analogu nigdy nie podskoczylem ponad ISO 200, a teraz ponad 400, no pare razy cyknalem 640 i 800.

Jak kiedys bede potrzebowal, to kupie Canona :-)
    sorka ale jesteś jakimś wysłannikiem piekieł czyt. NIKONA ds. obniżania morale czy co?!

ofcoz bez urazy
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, maks. ISO 800? Coś czuję, że to będzie beta (alfa ) test pierwszego CMOSa Nikona - ze wszystkimi tego konsekwencjami ;-) A poza tym, aparat jak aparat.. poziom +/- 20D. Plus za rozdzielczość, minus za ISO, poza tym ta sama liga. Jeśli będzie w podobnej cenie to pewnie nawet trochę sprzedadzą :-)

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A w ogole, to to jest OT, bo mowa byla o nagrodzie "EISA European Professional Camera of the Year 2005 - 2006" dla D2X.
    Skoro to jest dla Ciebie taki ważny argument w dyskusji jak ta nagroda, to dodam np. , że 350D również otrzymał "EISA European Camera Awards 2005/2006" a 1D Mk II "EISA European Professional Camera of the Year 2004 - 2005". I co z tego?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

dpreview.com:
    "As well as shooting our studio test scene at each camera's lowest sensitivity we also shot it at ISO 800 and 1600. As you can see from the crops below all of the cameras use a combination of reduced sharpening and/or noise reduction. The cleanest ISO 1600 image is delivered by the EOS 20D, closely followed by the D70, EOS 300D and 350D. The E-300's noise and loss of detail is higher than the rest.
    "
    Ta... Tyle ze oni porownuja szumy 1:1, pixel w pixel. Porownaj sobie wycinek fotki, ale uwzgledniajac to samo na zdjeciu i szumy wzgledem rozmiaru elementu na zdjeciach. Wtedy wyjdzie ze jednak te 2mpix to nie taka glupia sprawa i wylazi ze wszystkie 6mpix to jednak duzo wieksza kasza w porownaniu do 20D/350D.

Swoja droga to ma zalete dla d2x. Uwzgledniajac ze to crop 1.5 i upakowane 12mpix to nawet jesli szum bedzie spory to jednak male pixele (szum vs rozmiar elementow na fotce) moga dac duzo i fotki wcale nie beda takie tragiczne.
    ...

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów