Aha, chodzi ci o moje dane, nie o avatar.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Aha, chodzi ci o moje dane, nie o avatar.Zamieszczone przez Jurek Plieth
a widziales sample nikona z d2x? czytales jak brac nikonowa wlosy z glowy rwala na forach internetowych?Zamieszczone przez pn_
w sieci jest juz sporo zdjec z 5d, rowniez przy 3200 iso. przepraszam, zapomnialem, ze ty niewiesz co to jest iso 3200 (to jest to co u nikona konczy sie na 800).
Widzialem fotki 5D. Wrzucone na premiere, coby sie pochwalic. Zenada.Zamieszczone przez sven
Akurat ja faktycznie nie wiem, u mnie konczy sie na 1600 (ale mam +/- 5EV haha :-)). Ale ja jestem skromnym amatorem, w analogu nigdy nie podskoczylem ponad ISO 200, a teraz ponad 400, no pare razy cyknalem 640 i 800.Zamieszczone przez sven
Jak kiedys bede potrzebowal, to kupie Canona :-)
Jeszcze jedno życzę wszystkim Nikonowcom porządnego GRIPA w tym nowym d200 bo jak narazie ten co jest nieoryginalny do d70 wygląda jak dodatek z firmy Wader produkującej samochody dla chłopaków
5d + L plecak
No co ty, do D70 nie ma gripa. Jest tylko jakis "wygladacz" dla niedowartosciowanych :-) z plastiku ala trabant. :-)Zamieszczone przez Semtex
Ale z drugiej strony, ta malutka zabawka, no, jak jej tam, 350D, z gripem to tez pociesznie wyglada :-)
No ale chociaz jest to grip z prawdziwego zdazenia.
Ostatnio edytowane przez pn_ ; 01-09-2005 o 21:20
Ależ to nie jest tylko moje zdanie! Obydwaj mamy dostęp do internetu, więc co za sztuka wygooglać. A sam aparat jest boski - kapitalny obiektyw, niezwykle ergonomiczna budowa i ten wspaniały korpus! Magnezowy szkielet oblany dobrym tworzywem - po prostu bajka.Zamieszczone przez pn_
A te testy i związane z nimi nagrody są tak konstruowane aby nikogo nie skrzywdzić; przecież czytasz je nie od dzisiaj, więc zdajesz sobie z tego sprawę. Oczywiste jest dlaczego tak się dzieje, więc nie będę niepotrzebnie nadwyrężał klawiatury.
sorka ale jesteś jakimś wysłannikiem piekieł czyt. NIKONA ds. obniżania morale czy co?!Zamieszczone przez pn_
ofcoz bez urazy![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Hmm, maks. ISO 800? Coś czuję, że to będzie beta (alfa) test pierwszego CMOSa Nikona - ze wszystkimi tego konsekwencjami ;-) A poza tym, aparat jak aparat.. poziom +/- 20D. Plus za rozdzielczość, minus za ISO, poza tym ta sama liga. Jeśli będzie w podobnej cenie to pewnie nawet trochę sprzedadzą :-)
Skoro to jest dla Ciebie taki ważny argument w dyskusji jak ta nagroda, to dodam np. , że 350D również otrzymał "EISA European Camera Awards 2005/2006" a 1D Mk II "EISA European Professional Camera of the Year 2004 - 2005". I co z tego?Zamieszczone przez pn_
Ta... Tyle ze oni porownuja szumy 1:1, pixel w pixel. Porownaj sobie wycinek fotki, ale uwzgledniajac to samo na zdjeciu i szumy wzgledem rozmiaru elementu na zdjeciach. Wtedy wyjdzie ze jednak te 2mpix to nie taka glupia sprawa i wylazi ze wszystkie 6mpix to jednak duzo wieksza kasza w porownaniu do 20D/350D.Zamieszczone przez pn_
Swoja droga to ma zalete dla d2x. Uwzgledniajac ze to crop 1.5 i upakowane 12mpix to nawet jesli szum bedzie spory to jednak male pixele (szum vs rozmiar elementow na fotce) moga dac duzo i fotki wcale nie beda takie tragiczne.
...