Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 141

Wątek: nicon d200 is coming :

sv
    Guest

Talking

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Nie wiadomo do czego zdaniem Nikona on ma być przeznaczony. Jeśli do fotografii studyjnej (moda itp.), to nie ma problemu, ale do reportażu (a przecież tutaj głównie używa się profesjonalnych SLR/dSLR) w rzeczy samej to on się nie będzie kwalifikował.
    ale przeciez ma 1/8000 s czyli pewnie do reportazu, ale tylko wtedy kiedy jest ladna pogoda

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak naprawdę to po d50 i d70s - jak szum - (bo skąd by to wzieli ) nikon wypusci d30 ss ( super szum ) jako aparat Bożonarodzeniowy zamiast Canona 30000 z matrycą a jakże 6 megapikseli bo przecież po raz trzeci przecież można sprzedać to samo - sorry po raz czwarty
    5d + L plecak

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Czas najwyższy albo poprawić avatar, albo zdobyć się na trochę obiektywizmu.
    O co chodzi z tym avatarem, czemu mam go zmieniac?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    A w ogole, to to jest OT, bo mowa byla o nagrodzie "EISA European Professional Camera of the Year 2005 - 2006" dla D2X.
    Do tych nagród proponowałbym nie przywiązywać wielkiej wagi. Chyba rok temu pierwsze miejsce w swojej klasie zdobył Sony F828; IMHO cudo aparat, ale tak potwornie szumiący, że w zasadzie nieużyteczny.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex
    Tak naprawdę to po d50 i d70s - jak szum - (bo skąd by to wzieli ) nikon wypusci d30 ss ( super szum ) jako aparat Bożonarodzeniowy zamiast Canona 30000 z matrycą a jakże 6 megapikseli bo przecież po raz trzeci przecież można sprzedać to samo - sorry po raz czwarty
    Ty te szumy i szumy... Zapodajesz mi te teksty, ja ci zrodla (Testy wg standardu ISO, Fotomagazin, dpreview.com). D50 w swojej klasie bije szumowo konkurencje na glowe, najmniej, razem z Pentaxem *istDs.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

O co chodzi z tym avatarem, czemu mam go zmieniac?
    Wcale nie musisz, ale podajesz wiek 2 lata, co wydaje mi się mało prawdopodobne. Chociaż nigdy nie wiadomo...

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do tych nagród proponowałbym nie przywiązywać wielkiej wagi. Chyba rok temu pierwsze miejsce w swojej klasie zdobył Sony F828; IMHO cudo aparat, ale tak potwornie szumiący, że w zasadzie nieużyteczny.
    Taaa miałem 828 i niestety oprócz najniższego iso to raczej reszta było ciężko użyteczna - a miało być tak piękne 4-kolorowa matryca
    5d + L plecak

sv
    Guest

Domyślnie

No puszka 5D to nie przesadzajmy, przy tych pieniadzach to hmm, hmm. Nie ma do czego sie zblizac.

A jezeli mowisz o FF, to owszem. Plus - brak przelicznika dla obiektywow. Ale wazne jest tez co bedzie na wyjsciu, a to nie tylko od FF zalezy.

D2X nie ma FF, a z 1Ds wygrywa jakoscia zdjec.
    co do ceny 5d; zdziwilem sie, ze canon tak tanio wycenil te puszke. gdzie masz ff za 3000 $? u nikona; smiech na sali.

D2x wygrywa jakoscia zdjec z 1ds mk II? chyba na forum nikona mam d2x i wiem, ze do jakosci zdjec 1ds mk II to mu troche brakuje.

juz ty sie nie boj co wyjdzie z 5d; jak masz do niego co podpiac to wychodzi sam miod

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Ja osobiscie wyzej cenie zdanie ekspertow z 18 krajow, od zdania Kolegi. ;-)

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    D2x wygrywa jakoscia zdjec z 1ds mk II? chyba na forum nikona mam d2x i wiem, ze do jakosci zdjec 1ds mk II to mu troche brakuje.

Wyzsza rozdzielczosc optyczna, mniejsze winietowanie (oczywiscie D2X)

Cytat Zamieszczone przez sven
    juz ty sie nie boj co wyjdzie z 5d; jak masz do niego co podpiac to wychodzi sam miod
    Skad wiesz? Ja widzialem fotki zaprezentowane przez Canona, ehem, ehem, buhahahaha

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów