Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 141

Wątek: nicon d200 is coming :

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

ty w kolko te same bzdury.... kolege pn_ to cenie za to (choc czesto sie z nim nie zgadzam) ze mysli logicznie, a jego krytyka jest z reguly konstruktywna. a ty to tylko tanie zaczepki, i obrazanie innych ( co udowodniles skutecznie tutaj - http://canon-board.info/showthread.php?t=5067 )

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zaznaczam, że jestem amatorem, i dopiero wszedłem w cyfrę (no raz robiłem parę fotek Markiem Ds, ale byłem w szoku więc się nie liczy). Nie miałem żadnych konkretnych obiektywów, więc nie musiałem kupować body do systemu. Typowo amatorsko przetestowałem sobie pod swoje potrzeby (zaznaczam, że znam się tylko trochę lepiej na aparatach niż szympans- proszę bez komentarzy) Nikona D70 i Canona 350D i jako zwykłemu zjadaczowi chleba bardziej przypasował 350D, ze względu na jakość zdjęć. Zresztą kolega, który kupił Nikona D70 (fotograf z wykształcenia - dziś hobbysta) trochę narzekał na jakość zdjęć (ton, szumy). Fakt, że gabarytami i wykończeniem Nikon D70 bije Canona 350D na pozytyw, obiektyw kitowy Nikona też chyba lepszy (przynajmniej lepsza obudowa i osłona). Ja nie mam łap jak kowal i pasuje mi 350D. Szkoda tylko, że Nikon nie daje gripa bo ponoć matryce CCD trochę żrą. Poza tym chyba wolę matrycę CMOS, bo CCD kojarzy mi się z kamerami i kompaktami. Fakt, że są lepsze w gorszych warunkach oświetleniowych, ale nie w przypadku porównania z matrycami CMOS Canona. Te są obecnie najlepsze, przynajmniej tak mówią specjaliści. Weźcie poprawkę, zanim mnie objedziecie, że jestem tylko amatorem. Wcześniej robiłem analogami (własna obróbka B&W i trochę koloru - Smena (podstawówka), potem Zenit oczywiście 11, Practica MTL 5B, Kiew 60, Canon 500N i na końcu Canon AE 1-Program). Pozdrawiam.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allan
    Co nie zmienia faktu, ze Nikon w segmencie prof. jest the best, a Canon moze mu najwyzej kapcie nosic
    a slyszales o takim aparacie jak 1Ds mkII ?
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowy
    Szkoda tylko, że Nikon nie daje gripa bo ponoć matryce CCD trochę żrą.
    Tyle, ze Nikon ma 2 razy pojemniejszy akumulator niz 350D i robi okolo 80% wiecej zdjec na jednym ladowaniu.

Niemniej brak gripa jest niezaprzeczalnym mankamentem, dziadostwo w tym momencie straszne.
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 02-09-2005 o 09:47

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a slyszales o takim aparacie jak 1Ds mkII ?
    Tak, tak, to ten, co wedlug EISA moze kapcie nosic

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Tak, tak, to ten, co wedlug EISA moze kapcie nosic
    ja nie widzialem takiego sformulowania ze strony EISA.

zreszta, analogicznie mozna by powiedziec, ze D70s moze nosic kapcie 350D. albo Nikkor 17-55/2.8 moze nosic kapcie Sigmie 18-200.
    a to juz chyba jest "lekkie" naciaganie faktow
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja nie widzialem takiego sformulowania ze strony EISA.
    No jak to nie?!? Wejdz na strony EISA Award.

zreszta, analogicznie mozna by powiedziec, ze D70s moze nosic kapcie 350D.
    Bo przeciez tak jest. Jakosc fotek z 350D jest lepsza.

a to juz chyba jest "lekkie" naciaganie faktow
    Twierdzisz, ze tak nie jest? Znaczy, ze fotki z D70s sa Twoim zdaniem lepsze niz z 350D?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Bo przeciez tak jest. Jakosc fotek z 350D jest lepsza.
    bez sensu. jakos fotek 1Ds mkII jest lepsza niz D2X. a jednak wybrano ten drugi.
    w pryzpadku 350D a D70s faktycznie, ten pierwszy ma lepsza jakosc zdjec. ale pod wzgledem ergonomii przewaga jest po stronie Nikona. wybor ktory z tych aparatow jest lepszy ogranicza sie do osbistych preferencji i potrzeb. nie mozna absolutnie wskazac jednoznacznego zwyciezcy. podobnie zreszta jak D2X vs. 1Ds. jeden da 2x mniej i bedzie sie cieszyl, ze w niskich ISO osiaga podobna jakosc, drugi wyciagnie pelna kwote i bedzie mial normalny celownik optyczny, lepsza jakosc w calym spektrum czulosci i kompletny orgazm przy pracy szklami staloogniskowymi (bez urazy, ale D2X+50mm ma sie nijak do 1DS+85mm).
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

bez sensu. jakos fotek 1Ds mkII jest lepsza niz D2X

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

w pryzpadku 350D a D70s faktycznie, ten pierwszy ma lepsza jakosc zdjec. ale pod wzgledem ergonomii przewaga jest po stronie Nikona.
    Nie tylko ergonomii, popatrz jak ten korpus D70 jest wykonany! Przecież to prawdziwa przyjemność wziąć to do ręki. Natomiast szumy są masakryczne, co z punktu widzenia osoby sporo fotografującej przy ISO 1600 (koncerty) jest sprawą decydującą. Na moje oko przy ISO 1600 D70 szumi tak jak mój 10D przy ISO3200, a więc przy czułości, której w ogóle nie używam.

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów