Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Wie ktoś jak zrobić hard reset canona 1000d?

Widok wątkowy

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No właśnie możliwe że to się skończy wymianą płyty głównej Byłem w 2 serwisach, w pierwszym (na siennej) gość powiedział że to nie jest nic prostego więc może się tym zająć w połowie września bo teraz ma dużo zleceń. A na Czapskich gościu co prawda nie naprawił, ale za to z nim porozmawiałem, posłuchał o co chodzi, obejrzał i coś tam mi potłumaczył. Powiedział że migawka to na pewno nie jest, tyle dobrze. Powiedział że raczej muszę to odesłać do wwy, tam może podepną do komputera serwisowego i coś z tym zrobią, a w najgorszym wypadku wymiana płyty głównej.
    Myślę żeby to wysłać do europaserwisu, też wymienią płytę (jak będzie trzeba) a na pewno policzą sobie za to dużo mniej niż serwis canona.

Miałem nadzieję że to jest coś z elektroniką, co prawda na budowie aparatu się nie znam, ale dziwne takie. Wygląda jakby soft coś "pieprzył" przy wyłączaniu aparatu, a zawieszanie było związane z numeracją zdjęć. Bo mimo, że jest ustawione numerowanie "continous" to aparat zawsze numeruje od 543, a mało tego, puki na karcie nie ma zapisanego żadnego zdjęcia, to się nie wiesza. Niby takie softwarowe, ale może być zrąbana jakaś pamięć czy coś co działa przy wyłączaniu aparatu.
    Ostatnio edytowane przez gmz ; 22-08-2009 o 11:09

Uprawnienia umieszczania postów