Witam wszystkich.
Ostatni pojawił sie pewien problem z moim aparatem Canon 40D. Po prostu po włożeniu nowej karty SanDisc Extreme III 30MB/s - 8GB. Sprzęt przestał działać. Normalnie nie widział karty. (kupiłem 2 sztuki z ta druga nie było problemu). Potem próbowałem zmieniać karty ale nic to nie dało. Z problemem poradziłem sobie poprzez wyciągniecie tej malej baterii umieszczonej pod baterią główną. Sprzęt sie zresetował i zaczął poprawnie działać. Wyjechałem w międzyczasie na wakacje zacząłem cykać jak szalony i pojawiły sie 2 kolejne problemy z którymi nie mogę sobie poradzić.
Problem 1: Zrobione (podczas przeglądania) zdjęcia wyświetlają sie na ekranie w ilości 9 a nie 1 (na cały wyświetlacz)
Problem 2: Kolko z tylu aparatu przestało działać poprawnie, zwykle w Trybie Av działało tak samo jak kolko przy przycisku, natomiast po naciśnięciu spustu do polowy można było odpowiednio prześwietlić lub nie doświetlić zdjęcie. Teraz jak kręcę tylnym kółkiem obrazu aktywna jest opcja taka jak przy naciśnietym spuście do polowy. W trybie Tv ten sam problem Manulal (chyba) działa poprawnie.
pzdr pawel