D80 znany jest z przesycania kolorów. Jakbyś minutę poświęcił na obróbkę efekt mógłby być identyczny, może i lepszy. Na focie z nikona jest utrata szczegółów w cieniach, z canona nie.
D80 znany jest z przesycania kolorów. Jakbyś minutę poświęcił na obróbkę efekt mógłby być identyczny, może i lepszy. Na focie z nikona jest utrata szczegółów w cieniach, z canona nie.
C-F-K - forever
Mój kolega w pracy też ma d80, ja też mam 30d. Wiadomo jak to jest - nikoniarz i canoniarz w jednym pokoju
, porównania fot, nieustanne docinki itd
. Generalnie fotki z jego sprzętu są bardziej cukierkowe, lub jak ktoś woli kontrastowe. Ja na 30d zawsze strzelam na neutral, bo później łatwiej zawsze coś poprawić.
7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS
Ale lamp studyjnych. One faktycznie mają temperaturę około 5000K - 5400K i jest to temp barwowa zbliżona do światła słonecznego. Lampy błyskowe aparatowe najwyraźniej mają ją wyższą (Nie wiem czy wszystkie) i zdjęcia przy WB ustawionym na światło słoneczne wychodzą z lekką niebieską dominantą.
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
po przeczytaniu tego wątku dochodzę do wniosku, że to jedno wielkie trolowanie
1. Exify pokazuja, ze ogniskowa to nie z obiektywu 17-40L - canon 88mm (odpowiednik 129 na FF),
nikon 86 mm (129 na FF) - wiec też to 18-55 nie jest
2. może mam za malo doświadczenia ale jakoś nie wyobrażam sobie założenia 580ex na nikona (no chyba że w manual i na cabel PC)
Skoro uważasz,że to trollowanie to po co odgrzebujesz wątek sprzed 3 miesięcy?
Trolla należy olać a nie karmić.