Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: G11

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    takim, że gorąca stopka jest standardowa, więc dają się zamocować i będą błyskać w trybie manualnym - pełną mocą (lub mocą częściową bądź w automatyce własnej w zależności od możliwości danej lampy)
    a tak, to większość lamp można miedzy sytemami przekładać. Robiłem tak w Canonie i uszkodziłem go.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    a tak, to większość lamp można miedzy sytemami przekładać. Robiłem tak w Canonie i uszkodziłem go.
    Canon Canonowi nierówny.

jesli chodzi o lustrzanki, to począwszy od 20D/350D już nie ulegają uszkodzeniu (wytrzymują 250V, gdy wcześniejsze modele tolerowały tylko 6V);

natomiast jeśli chodzi o kompakty, to niestety nie wiem, jakie napięcia na stopkach lamp są w nich dopuszczalne?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    jesli chodzi o lustrzanki, to począwszy od 20D/350D już nie ulegają uszkodzeniu (wytrzymują 250V, gdy wcześniejsze modele tolerowały tylko 6V);
    niestety tak nie jest. Oprócz napięcia są też obce styki dedykacji. Mimo, że napięcie miałem do 6V w C400d to obce styki dedykacji powodowały przymulenie aparatu a ostatecznie uszkodziły system sterowania lampą w aparacie, co kosztowało 200 zł na Żytniej :/

Coś już napisał

Domyślnie

pytanie:
    czy lampa 430exII podpięta do G11 będzie wspomagała autofocus?

przejrzałem manuala i nic nie znalazłem

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wujek Zobacz posta
    pytanie:
    czy lampa 430exII podpięta do G11 będzie wspomagała autofocus?

przejrzałem manuala i nic nie znalazłem
    Nie ma na pewno, przynajmniej tak jest w G11 mojej żony. Wbudowany fokus mnie zaskoczył szybkością, jest dużo szybszy niż w Sony R1, czy G6. Z innymi porównań nie mam. Podpiąłem na chwilę 430II, lampa na auto, wyniki trochę mnie rozczarowały - w jasnych pomieszczeniach lampa odbita od sufitu dość widocznie prześwietla, w ciemnych warunkach też do końca sobie nie radzi bo niedoświetla. To tak na szybko, może to kwestia jakiegoś ustawienia, nie miałem więcej czasu aby go bardziej przetestować.

Uprawnienia umieszczania postów